Acupresura pentru durerile menstruale – aplicație utilă în acest sens

©

Autor:

Acupresura pentru durerile menstruale – aplicație utilă în acest sens
O cercetare recentă din cadrul Charité - Universitätsmedizin Berlin a analizat efectele acupresurii asupra reducerii durerilor menstruale și posibilitatea utilizării ca tehnică în acest scop.
Rezultatele au fost publicate în Jurnalul American de Obstetrică și Ginecologie.

Aproximativ 50-90% dintre femei suferă de dureri în timpul perioadelor menstruale. În timp ce această durere se manifestă în primul rând precum crampe în regiunea abdominală inferioară, alte simptome includ cefaleea, durerile de spate, greața și diareea. Acupresura este o tehnică derivată din medicina tradițională chineză, care, spre deosebire de acupunctură, poate fi folosită ca o formă de auto-îngrijire și este potrivită pentru utilizare acasă. Nu se folosesc ace, ci implică masajul și presiunea aplicată în anumite puncte ale corpului.

În studiul curent au fost incluse 221 femei cu vârste cuprinse între 18 - 34 de ani, testându-se eficiența auto-acupresurii în reducerea intensității durerilor menstruale comparativ cu alte tehnici de reducere a durerii, ca medicamente sau contraceptive hormonale.

Pentru acupresură, participantele au primit instrucțiuni privind tehnica pe baza unei aplicații. Un avantaj al unei intervenții bazate pe aplicația de mobil este capacitatea de a furniza descrieri vizuale ale punctelor de presiune pe care trebuie să le vizeze utilizatoarea pentru a obține efectul dorit.

După trei luni, 37% dintre participantele din grupul de utilizare a acupresurii au raportat o reducere cu 50% a intensității durerii. După șase luni, această proporție a crescut la mai mult de jumătate dintre femeile din acest grup (58%). Doar 25% dintre femeile din grupul de control au raportat o reducere similară a intensității durerii după 3 luni și 6 luni.

Aplicația Luna a fost recent actualizată și optimizată pentru utilizarea pentru  iOS.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 11-12-2019 | creare: 20-04-2018 | Vizite: 1140
Bibliografie
Acupressure for menstrual pain https://www.sciencedaily.com/releases/2018/04/180404114746.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dismenoreea - durerea în timpul scurgerilor menstruale
  • Întârzierea ciclului menstrual
  • Menopauza
  •