Acupresura pentru durerile menstruale – aplicație utilă în acest sens
©
Autor: Mancaș Mălina

Rezultatele au fost publicate în Jurnalul American de Obstetrică și Ginecologie.
Aproximativ 50-90% dintre femei suferă de dureri în timpul perioadelor menstruale. În timp ce această durere se manifestă în primul rând precum crampe în regiunea abdominală inferioară, alte simptome includ cefaleea, durerile de spate, greața și diareea. Acupresura este o tehnică derivată din medicina tradițională chineză, care, spre deosebire de acupunctură, poate fi folosită ca o formă de auto-îngrijire și este potrivită pentru utilizare acasă. Nu se folosesc ace, ci implică masajul și presiunea aplicată în anumite puncte ale corpului.
În studiul curent au fost incluse 221 femei cu vârste cuprinse între 18 - 34 de ani, testându-se eficiența auto-acupresurii în reducerea intensității durerilor menstruale comparativ cu alte tehnici de reducere a durerii, ca medicamente sau contraceptive hormonale.
Pentru acupresură, participantele au primit instrucțiuni privind tehnica pe baza unei aplicații. Un avantaj al unei intervenții bazate pe aplicația de mobil este capacitatea de a furniza descrieri vizuale ale punctelor de presiune pe care trebuie să le vizeze utilizatoarea pentru a obține efectul dorit.
După trei luni, 37% dintre participantele din grupul de utilizare a acupresurii au raportat o reducere cu 50% a intensității durerii. După șase luni, această proporție a crescut la mai mult de jumătate dintre femeile din acest grup (58%). Doar 25% dintre femeile din grupul de control au raportat o reducere similară a intensității durerii după 3 luni și 6 luni.
Aplicația Luna a fost recent actualizată și optimizată pentru utilizarea pentru iOS.
Sursa: Science Daily
Data actualizare: 11-12-2019 | creare: 20-04-2018 | Vizite: 1336
Bibliografie
Acupressure for menstrual pain https://www.sciencedaily.com/releases/2018/04/180404114746.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Dispozitiv purtabil personalizat, capabil să funcționeze fără oprire și să ajute la depistarea unor afecțiuni fatale, dezvoltat de cercetători
- Defibrilarea optică ar putea fi utilizată pe viitor în schimbul celei cu șocuri electrice
- Analiza mișcărilor nanoparticulelor dezvăluie dacă celule canceroase sunt corect vizate de medicamente
- Stimularea nervului vag poate ameliora simptomele poliartritei reumatoide
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Menstruatia urat mirositoare
- Nelamurire in legatura cu ejacularea fara penetrare
- Urinari cu sange si sani durerosi
- Schimbarea climei poate duce la schimbarea datei ciclului menstrual?
- Pot sa iau pilule ca sa imi intarziu ciclul?
- Ciclu fara dureri
- Ciclul exact cand plec la mare.. cum sa-l intarzii sau sa vina mai repede?
- Sunt sau nu.. menstruatia mi s-a terminat acum o luna