Un nou compus chimic poate preveni îmbătrânirea celulelor umane

©

Autor:

Un nou compus chimic poate preveni îmbătrânirea celulelor umane
Cercetătorii de la Universitatea din Exeter au descoperit cum să inverse procesul de îmbătrânire la oameni. Rezultatele publicate în The Conversation ar putea ajuta la dezvoltarea unei noi generaţii de medicamente anti-îmbătrânire.
Odată cu înaintarea în vârstă, încep să se dezvolte tot mai multe boli cronice cum ar fi cancerul, diabetul și demența, dar un nou punct de interes în biologia îmbătrânirii este acumularea de celulele senescente în țesuturile și organele organismului.

Studiile au dovedit că eliminarea acestor celule disfuncționale la animale produce efecte pozitive, cum ar fi întârzierea debutului cataractei, o afecțiune oftalmologică frecventă.

Peste 95% din genele noastre pot transmite mai multe tipuri diferite de mesaje, în funcție de nevoile celulei în care sunt conținute. Atunci când celulele îmbătrânesc, acestea au o capacitate redusă de a manipula genele astfel încât să răspundă la schimbările din organism. Cercetătorii au încercat să activeze aceste celule deteriorate prin apel la o substanță chimică care eliberează cantități mici de hidrogen sulfurat.

Această substanță a fost transmisă, în doze mici, care sunt mai puțin susceptibile de a provoca efecte secundare, către celulele mitocondriale, niște structuri care produc energie în celule. Astfel, aceștia au reușit să întinerească celulele umane îmbătrânite.

Această nouă descoperire crește șansa cercetătorilor de a elimina celulele senescente la oameni și de a dezvolta unui nou tratament, atât pentru vasele sanguine care devin mai rigide odată cu trecerea timpului, cât şi pentru probleme precum infarctul sau atacul cerebral.

Sursa: Science Alert

Data actualizare: 20-08-2018 | creare: 20-08-2018 | Vizite: 920
Bibliografie
Scientists Just Successfully Reversed Ageing in Lab Grown Human Cells. Url: https://www.sciencealert.com/scientists-just-successfully-reversed-aging-of-human-cells-in-the-lab
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • A fost descoperită o nouă cauză a îmbătrânirii celulare
  • Somnul celular poate ajuta la înțelegerea procesului de îmbărânire
  • A fost identificată o proteină cheie în procesul de îmbătrânire
  •