Un nou tratament pentru dependența de alcool

©

Autor:

Un nou tratament pentru dependența de alcool
Dependența de alcool este asociată cu 3,8% dintre cauzele de deces din întreaga lume. Un studiu realizat în cadrul Queensland University of Technology (QUT) prezintă eficiența în acest sens a unui medicament deja aprobat de FDA (Food and Drug Administration).

Cercetătorii menționează că medicamentul, numit pindolol, este ieftin și ar putea prezenta eficiență în tratarea dependenței de alcool. Acest medicament a fost aprobat de FDA și reprezintă un beta-blocant folosit pentru reducerea presiunii sangvine și tratarea anginei.

Medicamentele utilizate în prezent pentru tratarea alcoolismului – acamprosat, naltrexonă și disulfiram – au succes limitat. În studiul realizat s-a arătat că pindololul este capabil să reducă consumul de etanol (alcool), diminuând dorința de a bea a persoanei în cauză, un comportament cheie observat în cazul dependenților de alcool. Studiul a fost publicat în Addiction Biology, jurnalul Societății pentru Studiul Adicțiilor.

Sunt necesare studii aprofundate pentru a se putea stabili eficiența acestui medicament în tratarea dependenței de alcool, însă cercetătorii menționează că ar putea reprezenta o metodă sigură, eficientă și ieftină pentru terapia adicției de alcool.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 17-01-2019 | creare: 18-04-2016 | Vizite: 6801
Bibliografie
World--first new treatment for alcohol addictions, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2016/04/160414095553.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dependența de gadget-uri
  • Tratament nou împotriva dorinței de a consuma alcool la persoanele dependente
  • Dependenţa de pornografie
  •