Un nou vaccin poate proteja sugarii împotriva infecțiilor

©

Autor:

Un nou vaccin poate proteja sugarii împotriva infecțiilor
Un nou studiu ajută la dezvoltarea de vaccinuri care pot proteja sugarii împotriva infecțiilor prin blocarea anticorpilor proveniți de la mamă, despre care se știe că împiedică funcția imună a vaccinului convențional. Acest obstacol explică în mare măsură de ce vaccinurile pentru bolile infecțioase precum gripa și rujeola nu sunt administrate până la vârsta de 6-12 luni.
Rezultatele studiului preclinic au fost publicate în Science Translational Medicine.

Echipa de cercetare de la Universitatea din Pennsylvania a descoperit că un vaccin antigripal anti-ARN modificat (ARNm) a protejat șoarecii tineri împotriva infecției, chiar și în prezența anticorpilor materni. Studiul sugerează că această protecție a apărut, deoarece vaccinul programează celulele să elimine constant noi antigene pentru o perioadă îndelungată de timp, în loc să furnizeze o singură doză de proteină virală.

Dezvoltarea vaccinurilor care protejează sugarii în prezența anticorpilor materni s-a dovedit dificilă, deoarece anticorpii se pot lega de vaccinuri și îi pot împiedica să producă răspunsuri imune eficiente.

„Anticorpii materni sunt un fel de sabie cu două tăișuri: sunt benefici atunci când sunteți tineri, pentru că vă pot proteja de infecții, dar este greu să vă vaccinați atunci când există niveluri ridicate ale acestora”, a declarat Scott E. Hensley, autorul studiului.

În loc să livreze proteine virale cultivate în laborator, precum un vaccin tradițional, vaccinurile ARNm introduc o secvență ARNm care programează celulele pentru a produce antigene pentru a imita boala. Rezultatul este un răspuns imun mai puternic și o protecție de durată.

În continuare, cercetătorii vor desfășura cercetări suplimentare pe modele de șoarece pentru a înțelege mai bine mecanismul vaccinului în prezența anticorpilor unei mame, urmând să fie testat în studii clinice.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 14-01-2020 | creare: 14-01-2020 | Vizite: 428
Bibliografie
New vaccines to protect infants against infections. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200108160336.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccinul antipneumococic
  • Vaccinul antiHPV
  • Vaccinarea și autismul
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum