Un posibil tratament cu anticorpi pentru infecțiile cu K. pneumoniae multirezistentă

©

Autor:

Un posibil tratament cu anticorpi pentru infecțiile cu K. pneumoniae multirezistentă
Cercetării din cadrul NIH/National Institute of Allergy and Infectious Diseases au dezvoltat o alternativă promițătoare la tratamentele cu antibiotice pentru infecțiile cauzate de Klebsiella pneumoniae, bacterie rezistentă la carbapeneme - antibiotice de ultimă generație.
Tehnica folosește anticorpi pentru a localiza capsula protectoare de polizaharid a bacteriei K. pneumniae, permițând celulelor sistemului imunitar numite neutrofile să atace și să distrugă bacteria.

Klebsiella pneumniae este un tip de bacterie gram negativă ce poate cauza diferite tipuri de infecții, inclusiv infecții chirurgicale sau meningite. Treptat, a dezvoltat rezistență, inclusiv la antibioticele din clasa carbapenemelor.

O tulpină de K. pneumoniae rezistentă la carbapeneme, cunoscută ca tulpină hibrid 258 (ST258), este una dintre organismele rezistente de pe lista celor mai periculoase bacterii, conform Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC). ST258 este un motiv de îngrijorare deoarece este rezistent la multiple antibiotice.

Inițial, cercetătorii au descoperit că la nivelul bacteriei, capsula previne ca neutrofilele sistemului imunita să distrugă ST58. Ulterior, au extras capsula de la 2 tipuri de ST258 și le-au utilizat pentru a genera anticorpi la iepuri.

În culturile celulare realizate au observat că unul dintre anticorpi susține abilitatea neutrofilelor de a distruge bacteria. Urmează testarea conceptului terapeutic la cobai. De asemenea, cercetătorii vor compara imunizarea cu capsulă de polizaharid purificată ca tehnică preventivă (imunizare activă) versus utilizarea anticorpilor specifici ca terapie (imunizare activă).

Cercetătorii speră ca tratamentul cu anticorpi individual sau în combinație cu antibiotice să poată reprezenta o soluție eficientă pentru persoanele cu infecții cu K. pneumoniae multi-rezistente.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 28-12-2018 | creare: 19-03-2018 | Vizite: 4264
Bibliografie
Scientists describe potential antibody treatment for multidrug-resistant K. pneumoniae https://www.sciencedaily.com/releases/2018/03/180313113419.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un studiu examinează siguranța și eficacitatea unui antibiotic utilizat în trecut pentru tratarea infecțiilor bacteriene rezistente
  • Combaterea rezistenței la antibiotice: nou tratament natural pentru vaginoza bacteriană
  • Potrivit cercetătorilor, lupta împotriva supermicrobilor nu poate fi câștigată
  •