Combaterea rezistenței la antibiotice: nou tratament natural pentru vaginoza bacteriană

©

Autor:

Combaterea rezistenței la antibiotice: nou tratament natural pentru vaginoza bacteriană
Un studiu recent publicat în Scientific Reports a explorat eficacitatea unui produs constând din acid lactic (LA), extract din semințe de struguri (GS) și proteină din mazăre (PP) în gestionarea vaginozei bacteriene (BV) indusă de Gardnerella vaginalis (GV).
Vaginoza bacteriană este o infecție bacteriană vaginală comună, caracterizată prin iritație vaginală și scurgeri urât mirositoare, care este de obicei tratată cu antibiotice. Cu toate acestea, ratele în creștere ale rezistenței la antibiotice și ale recurenței afecțiunii au determinat cercetătorii să investigheze terapii alternative.

În acest studiu, cercetătorii au folosit un model murin BV indus de GV pentru a evalua eficacitatea terapeutică a produsului LA-GS-PP. Ei au administrat suspensie de GV intravaginal și au evaluat proliferarea GV, au evaluat efectul produsului asupra aderenței GV în țesuturile vaginale și au examinat protecția produsului împotriva daunelor induse de GV în țesuturile vaginale.

Studiul a constatat că produsul a redus semnificativ proliferarea Gardnerella vaginalis, a păstrat arhitectura țesutului vaginal, a scăzut infiltrarea neutrofilelor și expresia markerului inflamator și a inhibat activitatea enzimatică a sialidazei atunci când este utilizat înainte sau după tratament. În plus, produsul a demonstrat bio-aderență robustă la stratul mucoasei vaginale, a scăzut semnificativ creșterea bacteriilor în țesuturile vaginale și a prevenit invazia și creșterea bacteriilor atunci când este utilizat ca terapie preventivă sau curativă pentru gestionarea vaginozei bacteriene.

Studiul sugerează că produsul ar putea fi un tratament potențial pentru restabilirea integrității mucoasei vaginale și a pH-ului la pacienții cu VB, cu avantajul suplimentar de a reduce riscul de rezistență la antibiotice asociat cu tratamentele tradiționale. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a explora mecanismele produsului de restabilire a echilibrului microbiomului vaginal și pentru a evalua eficacitatea acestuia în disbioza bacteriană cauzată de alți agenți patogeni.

sursa: News Medical
foto: H_Ko / Shutterstock.com

Data actualizare: 02-03-2023 | creare: 02-03-2023 | Vizite: 674
Bibliografie
Natural product with grape seed extracts, lactic acid, and pea protein could effectively manage bacterial vaginosis, link: https://www.news-medical.net/news/20230228/Natural-product-with-grape-seed-extracts-lactic-acid-and-pea-protein-could-effectively-manage-bacterial-vaginosis.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cele mai periculoase bacterii rezistente la antibiotice, conform OMS
  • Prevenirea rezistenței la antibiotice – Ghid pentru pacienți!
  • Efectele secundare ale administrării nejustificate a antibioticelor
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum