Un senzor molecular care caută leziunile ADN și supervizează repararea lor
Autor: Vasiliu Alina

Echipa a analizat 3 miliarde de perechi de baze și a utilizat imagistica în timp real, cu o singură moleculă, pentru a urmări enzimele de reparație, aflate de-a lungul lanțului ADN, cu ajutorul unei tehnici 3D. Astfel, cercetătorii au descoperit că, atunci când UV-DDB descoperă daune, ajută sisteme enzimatice specifice de reparație ale ADN-ului să pătrundă, să repare bazele defecte și să se detașeze rapid.
Pentru a arăta că UV-DDB îndeplinește aceleași funcții în celulele vii, cercetătorii au provocat leziuni oxidative la nivelul capacelor cromozomale de protecție, denumite telomere. La fel ca în experimentul anterior, UV-DDB a supervizat repararea leziunilor ADN-ului.
„Este clar că această proteină este implicată într-o problemă fundamentală”, a declarat autorul studiului, Bennett Van Houten de la University of Pittsburgh.
Aceste rezultate ajută la explicarea motivului pentru care copiii născuți fără proteina UV-DDB funcțională - o boală rară cunoscută sub numele de xeroderma pigmentosum – au o probabilitate crescută de a dezvolta cancer de piele în urma expunerii la soare.
Sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni