Una din cinci persoane cu ADHD prezintă și comportamente de tip hoarding, acumulând excesiv obiecte fără valoare

©

Autor:

Una din cinci persoane cu ADHD prezintă și comportamente de tip hoarding, acumulând excesiv obiecte fără valoare
Persoanele cu tulburare de hiperactivitate și deficit de atentie (ADHD) sunt mult mai susceptibile de a prezenta, de asemenea, comportamente de tezaurizare, care pot avea un impact grav asupra calității vieții lor, constată un nou studiu. Tulburarea de tezaurizare compulsivă (sau hoarding) este o afecțiune progresivă caracterizată prin dificultatea persistentă de a renunța la diferite obiecte, din cauza unei nevoi percepute de a le salva.
Studiul, publicat în Journal of Psychiatric Research, a constatat că aproape unul din cinci persoane cu ADHD au prezentat niveluri semnificative din punct de vedere clinic ale comportamentului de tip hoarding, indicând faptul că ar putea exista o populație ascunsă de adulți care se luptă cu tulburarea de tezaurizare compulsivă și consecințele sale. Pentru studiu au fost recrutați 88 de participanți adulți care prezentau ADHD și care au răspuns la o serie de întrebări. Cercetătorii au constatat că 19% din acest grup ADHD au prezentat simptome ale tulburării de tezaurizare. În general, simptomele au apărut la vârsta de 30 de ani și a existat o împărțire egală în funcție de gen.

Cercetătorii au pus aceleași întrebări cu privire la simptomele și impulsivitatea ADHD, nivelurile de îngrijire și dezordine, severitatea obsesivă compulsivă, perfecționismul, depresia, anxietatea și funcția de zi cu zi unui grup de 90 de adulți din populația generală, fără ADHD diagnosticat și au constatat faptul că doar 2% dintre participanții din grupul de control au prezentat simptome semnificative clinic. Oamenii de știință au replicat studiul cu un eșantion online mai mare de adulți din Marea Britanie, pentru a vedea dacă au fost găsite modele similare și, în mod similar, doar 3% din acest grup au prezentat simptome.

"Tulburarea de tezaurizare compulsivă este mult mai mult decât colectarea prea multor obiecte. Persoanele cu această tulburare diagnosticată și-au umplut zonele de locuit cu atât de multe obiecte încât dezordinea creată le-a influențat funcționarea zilnică, ceea ce a dus la o calitate mai slabă a vieții, un nivel mai mare de anxietate și depresie”, declară autorul studiului, Sharon Morein, profesor asociat de psihologie la Universitatea Ruskin (ARU).

sursa: Science Daily

Data actualizare: 03-03-2022 | creare: 03-03-2022 | Vizite: 499
Bibliografie
ADHD linked to hoarding behavior, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/02/220225135652.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hoarding - tendința de a acumula compulsiv obiecte începe din copilărie
  •