Vitaminele și mineralele aduc beneficii copiilor cu ADHD

©

Autor:

Vitaminele și mineralele aduc beneficii copiilor cu ADHD
Un grup de cercetători a publicat un studiu în Jurnalul Academiei Americane de Psihiatrie a Copilului și Adolescentului (JAACAP), prin care arată necesitatea micronutrienților (vitamine și minerale cât mai complete) în dieta copiilor cu ADHD și tulburări emoționale. Cei care au luat vitamine și minerale esențiale timp de opt săptămâni, au prezentat îmbunătățiri ale stării de spirit și atenției cu 54% față de 18%, înregistrat de un grup placebo.
Studiul clinic randomizat a urmărit 135 de copii ce nu consumau medicamente, dar cărora li s-au administrat capsule cu micronutrienți timp de opt săptămâni.

Copiii care au primit suplimente cu nutrienți au crescut cu 6 mm în înălțime, pe lângă toate rezultatele pozitive ce au fost observate cu privire la inteligența lor emoțională, atenție și alte modificări de comporament.

În tratamentul ADHD, nu există terapie 100% sigură, iar aproximativ 2/3 dintre pacienți răspund la medicamente, însă cu posibilitatea apariției efectelor secundare pe fond emoțional, al apetitului, sau inhibarea creșterii.

Vitaminele și mineralele sunt însă inofensive, sigure, oportune, ca posibilitate de tratament viitor. Se urmărește prin studii întelegerea mecanismelor de acțiune a tuturor mincronutrienților posibil benefici în ADHD, testarea modificărilor de microbiom intestinal, a metabolismului de la acest nivel, a markerilor inflamatori (citokinele asociate), optimizarea comunicării sistem nervos-sistem digestiv, formarea depozitelelor de minerale. Părinții trebuie să fie receptivi și să observe comportamentul copiilor, pentru a facilita rezultatele studiilor.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 02-05-2022 | creare: 02-05-2022 | Vizite: 527
Bibliografie
Micronutrients (vitamins + minerals) show benefit for children with ADHD and emotional dysregulation, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/04/220426101650.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Primele luni de viață într-un orfelinat asociate cu un țesut cerebral mult mai subțire în zonele creierului afectate de ADHD (studiu în România)
  • Omega 3 ar putea ajuta copiii cu ADHD
  • Copiii cu ADHD învață mai bine atunci când se mișcă
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum