Complicații histerectomie totală

29-09-2018
Bella28
Nu este medic/terapeut
Bella28
Bună, sunt nouă pe acest forum, doresc să pun o întrebare referitoare la mama mea. Mama a fost operata de histerectomie totala cu anexectomie și întregul lanț ganglionar adiacent. S-a întâmplat în urma descoperirii unui adenocarcinom endometrioid. Operația a trecut cu bine, precizez ca a fost intervenție laparoscopica într-o clinică privata..A fost externata a 4-a zi de la operație timp în care a avut sonda urinară și 2 tuburi de dren..Acestea au fost scoase cu câteva ore înaintea externari.
Pe tot parcursul drumului până acasă (aprox 5 ore) și vreo 3 zile după ajungerea la domiciliu pe inciziile unde au fost tuburile de dren a continuat sa curgă un lichid alb-gălbui, apoi treptat secreția s-a redus și inciziile s-au închis operația arătând foarte bine iar starea pacientei de asemenea.
După vreo 3, 4 zile de la închiderea inciziilor mama a început să piardă cantități mari de lichid alb gălbui vaginal, uretra. Medicul care a operat-o a consultat-o și a spus ca este normal pentru că a scos mulți ganglioni limfatici și ceea ce curge este limfa (lichid interstițial ) și a găsit o cale de ieșire..Doresc și o altă părere medicală sau a-și vrea să știu dacă s-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema. Menționez că lichidul a fost analizat și nu este vorba de infecție. Medicul a precizat ca aceasta pierdere de lichid va mai dura 4-5 săptămâni.
Mulțumesc anticipat !
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Histerectomia totală cu anexectomie bilaterală poate crește riscul de deces la femeile tinere
  • Histerectomia ar putea fi un factor de risc pentru boala Alzheimer
  •