În prediabet ai voie smoothieuri de fructe amestecate cu legume?

06-04-2023
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Un păhărel de 400 ml măcar.Am voie?E recomandat?Ce fructe și legume recomandați sa pun în smoothieuri care sa aibă vitamine di nutrimente valoroși și benefici.Va mulțumesc mult!
2 comentarii
2
06-04-2023, ora 13:21
Dr. Florea Irina
Nutritie si dietetica, Iasi
Dr. Florea Irina
In astfel de cazuri sunt recomandate smoothiurile preponderent din legume. Pot si adaugate si fructe dar cu un indice glicemic scazut. Merele mai crude, perele, capsunile, morcovii ar fi o alegere foarte buna. Momentul zilei conteaza foarte mult, acestea nu se consuma pe toata perioada zilei sau împreună cu masa principala. Smoothiurile ar trebui calculate nutritional din punct de vedere glucidic pentru a nu depasi norma zilnica necesara organismului dumneavoastra.
Sanatate multa!
1
07-04-2023, ora 16:41
360
Nu este medic/terapeut
360
din cele studiate de mine, am aflat de la dr de afara ca smothieurile sunt o problema pt glicemie. eu nu as face nici macar mere, pere. recomandarile dr straini cunoscuti, sunt sa consumi alimentele integral.

ce e foarte bun, e sucul presat la rece din verdeturi. insa un aparat care sa preseze la rece, costa 1000$... deci poti taia de pe lista genul asta de suc.

recomandat e sa consumi 500g legume pe zi... fasole verde, mazarea, intra si ele la legume, la un loc cu salatele. 500g fructe... restul tine de tine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: