Scorțişoara, efecte benefice împotriva diabetului

©

Autor:

Scorțişoara, efecte benefice împotriva diabetului

Consumul de scorțișoară îmbunătățește controlul zahărului din sânge la persoanele cu prediabet şi ar putea încetini evoluția către diabet zaharat de tip 2, se arată într-un studiu recent, realizat de oamenii de știință de la Societatea de Endocrinologie din Statele Unite.
Conform estimărilor oficiale, sute de milioane de oameni de pe glob au prediabet, condiție ce descrie o creştere a nivelului de zahăr din sânge peste limitele normal, dar sub limitele impuse pentru stabilirea diagnosticului de diabet. Prediabetul este o cauză premergătoare a diabetului zaharat de tip 2, astfel că este imperios necesar să fie identificare strategii eficiente de prevenire a progresiei de la prediabet la diabetul de tip 2.

Studiul actual, desfășurat pe o perioadă de douăsprezece săptămâni, arată efectele benefice ale scorțişoarei asupra menținerii nivelului de zahăr din sânge la un nivel stabil, printre participanții cu prediabet. Autorul corespondent al studiului, Giulio R. Romeo, MD, al Centrului pentru diabet zaharat Joslin din Boston, Mass, a declarat: „Aceste descoperiri oferă motive suficiente pentru desfăşurarea unor studii de amploare pentru a descoperi cu exactitate dacă scorțișoara poate reduce riscul dezvoltării diabetului de tip 2 în timp.”

Studiul clinic randomizat a investigat efectele suplimentării dietei cu scorțișoară la 51 de participanți cu prediabet. Participanților, grupați în două categorii, le-au fost administrate fie o capsulă de scorțișoară de 500 mg, fie medicamente placebo de trei ori pe zi. Cercetătorii au descoperit că în urma administrării de scorțişoară au existat îmbunătățiri ale răspunsului organismului la consumul unei mese cu carbohidrați, care sunt caracteristici ale prediabetului. Scorțișoara a fost bine tolerată și nu a fost asociată cu reacții adverse specifice sau evenimente adverse.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 29-07-2020 | creare: 29-07-2020 | Vizite: 170
Bibliografie
Cinnamon may improve blood sugar control in people with prediabetes, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/07/200721102143.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Riscul de boli cardiovasculare și afecțiuni cronice renale este mai mare la pacienții cu prediabet
  • Dieta prediabet
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum
     
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.