6 trucuri și sfaturi pentru imunitate puternică iarna

©

Autor:

6 trucuri și sfaturi pentru imunitate puternică iarna

În această perioadă, sistemul nostru imunitar este mai vulnerabil în fața bolilor. De aceea, experții recomandă susținerea imunității prin tot felul de metode. De la consumul de fructe și legume în exces, până la adoptarea unui stil de viață sănătos, bazat pe sport, hidratare și odihnă, dar și la administrarea de suplimente alimentare.

 

Sistemul imunitar are diverse variații, fiind mai puternic în perioada sfârșitului de primăvară și a verii, iar toamna și iarna scăzând și fiind mai vulnerabil. Astfel, în sezonul rece, acesta trebuie ajutat să fie mai puternic și să ne protejeze de anumite boli.

Din păcate, atunci când imunitatea este scăzută, ea nu prezintă simptome clare. Acest lucru îl aflăm abia atunci când ne confruntăm cu o infecție, pentru că organismul nu a fost îndeajuns de rezistent pentru a ocoli simptomele specifice bolii respective. Atunci când apare lipsa frecventă de energie și senzația de oboseală ar trebui să ne punem câteva semne de întrebare și să investigăm cauzele care ar putea duce la aceste simptome.

Cauzele care duc la o imunitate scăzută

Scăderea ușoară a imunității se întâlnește la toate vârstele, indiferent de sex, la persoanele: alcoolice, fumătoare, obeze, la persoanele stresate, epuizate fizic și psihic, care au tulburări de somn, evită dieta alimentară sănătoasă, dar și cele care se expun unui mediu toxic.

Imunitatea mai poate fi grav afectată și din cauza unor boli ce deprimă sistemul imunitar. Aceste boli sunt: SIDA, cancer, diabet zaharat, care depend de tratamente medicale cu citostatice, cortizon sau imunosupresive și de intervenții chirurgicale, precum splenectomia.

Trucuri pentru creșterea imunității

Alimentația dezechilibrată, săracă în nutrienți precum: proteinele, glucidele, lipidele, vitaminele, mineralele și antioxidanții, va duce în timp la carențe în organism. Aceste lipsuri cauzează dezechilibre care, netrate la timp, pot provoca afecțiuni.

Pentru a susține sistemul imunitar pe termen lung, trebuie să apelăm la câteva trucuri. În continuarea acestui articol se regăsesc toate trucurile pe care ar trebui să le respectăm, dacă ne dorim o imunitate puternică.

1.      Adoptarea unei diete sănătoase

Când vorbim despre imunitate crescută, trebuie să luăm în considerare dieta alimentară. Din aceasta nu trebuie să lipsească niciun nutrient, drept urmare, alimentația noastră trebuie să fie cât mai diversificată, să conțină atât fructe și legume, cât și alimente de proveniență animală, lactate, ouă, carne și pește. Din dietă trebuie eliminate alimentele procesate, băuturile dulci carbogazificate, alcoolul, zahărul și țigările.

2.      Excercițiile fizice

Sedentarismul crește riscul apariției diferitelor boli. De aceea, specialiștii recoamndă cel puțin 30 de minute de exerciții fizice, în fiecare zi, pentru a ne menține sănătoși.

3.      Hidratarea

Totodată, hidratarea este foarte importantă pentru funcționarea normală a organelor. Doi litri de apă pe zi sunt suficienți pentru susținerea imunității. 

4.      Odihna suficientă

În perioadele cu temeperaturi scăzute, organismul are nevoie de mai multă odihnă. Pentru a ne putea concentra și pentru a da randament întreaga zi, trebuie să avem cel puțin opt ore de somn odihnitor pe noapte.

5.      Evitarea stresului

 Stresul este un alt motiv important care influențează starea noastră de sănătate. Cu cât suntem mai stresați, cu atât mai mult imunitatea scade, iar noi suntem mai expuși la boli. De aceea, eliminarea din viețile noastre a factorilor care provoacă stres ne va ajuta să avem un sistem imunitar mai puternic.

6.      Administrarea unor suplimente alimentare - gama ImunoSuport de la Naturalis

Suplimentele alimentare bogate în vitamine și minerale, precum cele din gama ImunoSuport de la Naturalis, ne va ajuta în susținerea imunității. Administrate regulat, în special în sezonul rece, acestea ne vor apăra de răceli, gripe, viroze și alte infecții care ne pun în pericol sănătatea.

ImunoSuport Forte, ImunoSuport Ultra și ImunoSuport Express conțin cantitățile necesare de vitamina C, vitamina D și zinc, pentru sprijinirea sistemului imunitar. Suplimentele alimentare se pot achiziționa din toate farmaciile Catena.


Data actualizare: 13-01-2023 | creare: 13-01-2023 | Vizite: 501
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: