A fost descoperită cauza apariției bolilor inflamatorii intestinale cronice

©

Autor:

A fost descoperită cauza apariției bolilor inflamatorii intestinale cronice
Pentru prima dată, cercetătorii de la Universitätsklinikum Erlangen au descoperit că disfuncțiile vaselor de sânge joacă un rol semnificativ în dezvoltarea de boli inflamatorii intestinale cronice. În sistemele cu model experimental, evoluția bolii a încetinit semnificativ prin eliminarea acestor disfuncții. Rezultatele au fost publicate în Journal of Clinical Investigation.

Celulele endoteliale formează căptușeala vaselor de sânge și sunt responsabile pentru menținerea impermeabilității pereților vaselor de sânge. Disfuncția este cauzată de o citokină, cunoscută sub numele de interferon-y, care este prezentă în concentrații mai mari în țesutul intestinal inflamat cronic. Permeabilitatea crescută a vaselor de sânge a fost dovedită pe diverse modele experimentale și la pacienții cu boli inflamatorii cronice intestinale.

Semnificația permeabilității vaselor de sânge a fost demonstrată folosind metode genetice în experimente pe modele animale, deoarece capacitatea celulelor endoteliale de a reacționa la interferon-y a fost inhibată, ceea ce a încetinit în mod semnificativ evoluția bolii.

Studiul dovedește, pentru prima dată, importanța sistemului cardiovascular în apariția bolilor inflamatorii intestinale cronice și oferă noi abordări terapeutice.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 18-10-2020 | creare: 15-10-2019 | Vizite: 867
Bibliografie
When blood vessels are overly permeable. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/10/191009075406.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Potrivit unei analize, există o legătură puternică între boala inflamatorie intestinală și boala celiacă
  • O mutație genetică poate afecta bariera intestinală
  • În boala inflamatorie intestinală, dietele specifice sunt mai puţin importante decât s-a crezut
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum