Bolile inflamatorii intestinale - asociate cu riscul mai mare de atac de cord (studiu)

©

Autor:

Bolile inflamatorii intestinale - asociate cu riscul mai mare de atac de cord (studiu)
Un studiu recent arată că persoanele diagnosticate cu boală inflamatorie intestinală au un risc semnificativ mai mare de atac de cord sau infarct miocardic, mai ales în cazul adulților tineri.
Boala inflamatorie intestinală este un termen sub a cărui umbrelă se află o varietate de afecțiuni gastrointestinale cronice, inclusiv boala Crohn și colita ulcerativă, ce afectează milioane de persoane din întreaga lume, și a cărei prevalență este în continuă creștere.

Infarct miocardic sau stop cardio-respirator?
În cadrul studiului curent au fost analizate datele medicale de la 17,5 milioane pacienți dintre care 200.000 diagnosticați cu boală inflamatorie intestinală. Rezultatele sugerează că pacienții care suferă de aceste boli sunt de două ori mai predispuși la atacuri de cord decât ceilalti, luând în considerare alți factori de risc, riscul fiind în general cu 23 procente mai mare.

Pacienții mai tineri cu boală inflamatorie intestinală au un risc de aproximativ 9 ori mari mare de atac de cord, comparativ cu cei de vârsta lor care nu suferă de boli inflamatorii intestinale.

Cercetarea nu duce la ipoteza că este o corelație clară între acele două, dar ar putea fi un risc ce trebuie luat în considerare.

Studiul și rezultatele lui vor fi prezentate în cadrul Celei de-a 67-a Sesiuni Anuale Științifice a Colegiului American de Cardiologie, din martie 2018.

Sursa: New Atlas

Data actualizare: 02-03-2018 | creare: 02-03-2018 | Vizite: 1717
Bibliografie
Inflammatory bowel disease may increase risk of heart attack, link: https://newatlas.com/inflammatory-bowel-disease-heart-attack-risk/53622/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Defibrilarea optică ar putea fi utilizată pe viitor în schimbul celei cu șocuri electrice
  • iBeat – ceasul inteligent care poate detecta simptomele unui infarct
  • Supărarea și efortul intens pot declanșa un atac de cord
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum