Bolile inflamatorii intestinale - asociate cu riscul mai mare de atac de cord (studiu)
©
Autor: Mancaș Mălina

Boala inflamatorie intestinală este un termen sub a cărui umbrelă se află o varietate de afecțiuni gastrointestinale cronice, inclusiv boala Crohn și colita ulcerativă, ce afectează milioane de persoane din întreaga lume, și a cărei prevalență este în continuă creștere.
Infarct miocardic sau stop cardio-respirator?
În cadrul studiului curent au fost analizate datele medicale de la 17,5 milioane pacienți dintre care 200.000 diagnosticați cu boală inflamatorie intestinală. Rezultatele sugerează că pacienții care suferă de aceste boli sunt de două ori mai predispuși la atacuri de cord decât ceilalti, luând în considerare alți factori de risc, riscul fiind în general cu 23 procente mai mare.
Pacienții mai tineri cu boală inflamatorie intestinală au un risc de aproximativ 9 ori mari mare de atac de cord, comparativ cu cei de vârsta lor care nu suferă de boli inflamatorii intestinale.
Cercetarea nu duce la ipoteza că este o corelație clară între acele două, dar ar putea fi un risc ce trebuie luat în considerare.
Studiul și rezultatele lui vor fi prezentate în cadrul Celei de-a 67-a Sesiuni Anuale Științifice a Colegiului American de Cardiologie, din martie 2018.
Sursa: New Atlas
Data actualizare: 02-03-2018 | creare: 02-03-2018 | Vizite: 2008
Bibliografie
Inflammatory bowel disease may increase risk of heart attack, link: https://newatlas.com/inflammatory-bowel-disease-heart-attack-risk/53622/ ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Programele de exerciții fizice față în față îmbunătățesc sănătatea mintală la pacienții cu boli coronariene
- Autoritățile medicale australiene încurajează pacienții să accepte tratamentul cu statine
- Un marker metabolic simplu poate ajuta la prezicerea și gestionarea riscului de hipertensiune arterială la adulți
- Semaglutida îmbunătățește sănătatea inimii și reduce greutatea la pacienții obezi, dar cu efecte secundare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Operație Pseudopolip inflamator anal- e posibil?
- Examen histopatologic-boala Crohn?
- Boala inflamatoare intestinala
- Alimente interzise in boala CROHN
- Boala Crohn
- Coronarografie dupa infarct
- Boala Crohn sau nu ?