Activitatea fizică intensă se corelează cu pierderea sarcinii în primele săptămâni

©

Autor:

Activitatea fizică intensă se corelează cu pierderea sarcinii în primele săptămâni
Potrivit unui nou studiu al Universității Massachusetts, la femeile cu istoric de avort spontan, activitatea fizică intensă se asociază cu un risc crescut de pierdere a sarcinii în primele săptămâni. Printre femeile cu sarcină confirmată, nu există o corelație între activitatea fizică și riscul de pierdere a sarcinii.
Riscul dat de activitatea fizică intensă diferă în funcție de vârsta sarcinii. Studiul a fost publicat în revista Fertility and Sterility.

Deși sunt necesare mai multe studii, activitatea fizică intensă în primele săptămâni de sarcină, adică în perioada de implantarea a oului, ar putea crește riscul de avort spontan. Astfel, riscul femeilor care fac sport intens este de 2 ori mai mare comparativ cu cele mai puțin active din acest punct de vedere.

Pierderea sarcinii în primele săptămâni (subclinică) poate fi dificil de observat deoarece poate avea loc înainte că femeia să știe de sarcină.

Pentru studiu, cercetatorii au analizat informații din studiul Effects of Aspirin în Gestation and Reproduction (EAGeR). Participantele la studiu aveau între 18 și 40 de ani, pierduseră 1 sau 2 sarcini și au încercat să rămână însărcinate între 2007 și 2011.

Pentru confirmarea sarcinii s-au utilizat teste de sarcină și creșterea nivelului de hormon hCG, unul dintre indicatorii timpurii pentru sarcină. Printre cele 785 femei care au rămas însărcinate, 188 (23,9%) au pierdut sarcina, iar dintre acestea, 55 de pierderi de sarcină au fost subclinice, fiind observate cu ajutorul analizei hCG.

În general, activitatea fizică este bună pentru organism, dar în același timp, poate reprezenta și un factor de stres.

Activitatea fizică intensă a fost definită în studiu ca timp și nivel de intensitate, realizându-se un scor general de activitate.

Potrivit recomandarilor Colegiului American de Obstetricieni și Ginecologi, femeile cu sarcini necomplicate ar trebui să efectueze exerciții aerobice și de forță înainte, în timpul și după perioada sarcinii.

Rezultatele studiului sugerează că femeile care au mai pierdut o sarcină ar trebui să evite activitățile fizice intense în primele săptămâni de sarcină sau în perioada în care încearcă să rămână însărcinate.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 21-08-2020 | creare: 21-08-2020 | Vizite: 2937
Bibliografie
High-strain exercise linked to very early pregnancy loss: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/05/200526161115.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce e important să ai o condiție fizică optimă înainte de a rămâne însărcinată
  • Activitatea fizică a mamei din timpul sarcinii, esențială pentru o bună sănătate a copilului în viața de adult
  • Exercițiile fizice din timpul sarcinii influențează sănătatea urmașilor și pot reduce riscul acestora de diabet de tip 2
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum