Activitatea fizică poate ameliora durerile persoanelor care au supraviețuit cancerului

©

Autor:

Activitatea fizică poate ameliora durerile persoanelor care au supraviețuit cancerului
Studiul investighează relația dintre activitatea fizică și durere în rândul persoanelor cu și fără istoric de cancer, folosind date din Cohorta de Nutriție a Studiului de Prevenire a Cancerului II (CPS-II NC). Principalele constatări includ:

1. Prevalența durerii: Durerea este o experiență comună atât în rândul persoanelor care suferă de cancer, cât și în rândul celor fără istoric de cancer, cu o prevalență semnificativă a durerii raportate în timpul și după tratamentul cancerului.

2. Activitatea fizică ca tratament non-farmacologic: Activitatea fizică este explorată ca o strategie de tratament non-farmacologic pentru durerea asociată cancerului, având în vedere beneficiile sale demonstrate în populațiile non-cancer în ceea ce privește reducerea intensității și sensibilității la durere.

3. Relația dintre activitatea fizică și durere: Rezultatele indică o asociere între nivelurile mai mari de activitate fizică și intensități mai scăzute ale durerii atât în rândul persoanelor cu istoric de cancer, cât și în rândul celor fără. Persoanele care îndeplinesc sau depășesc liniile directoare de activitate fizică raportează mai puțină durere comparativ cu cele inactive.

4. Schimbările în activitatea fizică și durerea: Persoanele care au devenit active sau au rămas active pe termen lung au raportat mai puțină durere comparativ cu cele care au rămas inactive. Aceasta sugerează beneficii potențiale ale începerii sau menținerii activității fizice pentru gestionarea durerii.

5. Utilizarea analgezicelor: Nu s-a observat o relație semnificativă între activitatea fizică și utilizarea analgezicelor în rândul persoanelor cu istoric de cancer, ceea ce poate indica faptul că, deși activitatea fizică poate îmbunătăți durerea, aceasta nu reduce neapărat necesitatea de analgezice.

6. Factori de modificare a efectului: Analiza a sugerat posibile interacțiuni între activitatea fizică și sex, tipul de cancer și tipul de tratament, indicând că beneficiile activității fizice pentru durere pot varia în funcție de acești factori.

Studiul subliniază importanța activității fizice ca potențială strategie de gestionare a durerii pentru supraviețuitorii de cancer, sugerând că relațiile dintre activitatea fizică și durere nu sunt substanțial diferite între persoanele cu și fără istoric de cancer. Aceste constatări pot informa recomandările clinice și pot sprijini încurajarea activității fizice ca parte a managementului durerii în rândul supraviețuitorilor de cancer.

sursa: News Medical

Data actualizare: 13-02-2024 | creare: 13-02-2024 | Vizite: 188
Bibliografie
Physical activity may help alleviate pain intensity for cancer survivors, link: https://www.news-medical.net/news/20240212/Physical-activity-may-help-alleviate-pain-intensity-for-cancer-survivors.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: