Angajații care lucrează de la distanță sunt mai eficienți

©

Autor:

Angajații care lucrează de la distanță sunt mai eficienți
Cercetătorii de la Texas A&M University School of Public Health consideră că performanța angajaților și rezultatele companiei sunt îmbunătățite atunci când aceștia lucrează de la distanță, indiferent de domeniu, atât timp cât lucrul era realizat dintr-un birou.
Studiul a colectat date de la 264 de angajați care au fost nevoiți să își închidă activitatea de la birou din cauza unor fenomene meteorologice extreme, lucrând de la distanță pentru o perioadă lungă de timp. Au analizat performanța de dinainte de evenimentul care a închis birourile, precum și activitatea asociată muncii de la distanță.

Aceștia au observat faptul că munca de la distanță nu are un impact negativ asupra productivității, iar studiul aduce noi perspective asupra potențialului angajaților de a lucra din alte locuri decât de la birou. Pauzele nu afectează calitatea muncii angajaților, conform studiului. Acestea cresc productivitatea, atenția, calitatea vieții fiecărui individ.

Din perspectiva sănătății acestor angajați, munca de birou predispune la dezvoltarea de patologii, precum sindromul de tunel carpian, iar munca de la distanță ar oferi posibilitatea îmbunătățirii posturii, cu adoptarea unor pauze care să întârzie sau să prevină apariția bolilor.

Echipa de cercetători consideră că studiul va ajuta companiile să analizeze problemele de sănătate ale angajaților care lucrează de la distanță, a nivelului de stres, depresie ori anxietate cu care aceștia se pot confrunta.

sursa: News Medical
foto: Getty Images

Data actualizare: 16-05-2022 | creare: 16-05-2022 | Vizite: 189
Bibliografie
Study provides important insights into employee performance while working remotely, link: https://www.news-medical.net/news/20220506/Study-provides-important-insights-into-employee-performance-while-working-remotely.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce fundal alegi pentru o întâlnire pe Zoom?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum