Avocado ar putea fi utilizat în tratarea leucemiei mieloide acute, sugerează un nou studiu

©

Autor:

Avocado ar putea fi utilizat în tratarea leucemiei mieloide acute, sugerează un nou studiu

Un compus din avocado poate oferi în cele din urmă o cale spre un tratament mai bun pentru leucemie, spune un nou studiu. Compusul vizează o enzimă pe care oamenii de știință au identificat-o pentru prima dată ca fiind critică pentru creșterea celulelor canceroase, a declarat unul dintre autorii studiului, Paul Spagnuolo, profesor în Departamentul de Știința Alimentelor de la Universitatea din Guelph.
Publicat recent în revista Blood, studiul s-a concentrat asupra leucemiei mieloide acute (LMA) , cea mai devastatoare formă de leucemie. Majoritatea cazurilor apar la persoanele cu vârsta peste 65 de ani și mai puțin de 10% dintre pacienți supraviețuiesc la cinci ani după diagnostic. „Celulele leucemice au cantități mai mari de enzime numite VLCAD implicate în metabolismul lor. Celula se bazează pe această cale pentru a supraviețui", a spus Spagnuolo, explicând că compusul este un candidat probabil pentru terapia medicamentoasă.

Echipa de cercetători a examinat compușii nutraceutici printre numeroși compuși, căutând orice substanță care ar putea inhiba enzima. „Iată, cel mai bun a fost derivat din avocado”, a spus Spagnuolo. Anterior, laboratorul său a analizat avocatina B, o moleculă de grăsime găsită doar în avocado, pentru o utilizare potențială în prevenirea diabetului și gestionarea obezității.

În prezent, aproximativ jumătate dintre pacienții cu vârsta de peste 65 de ani diagnosticați cu leucemie mieloidă acută primesc doar îngrijiri paliative. Alții sunt supuși chimioterapiei, dar tratamentele medicamentoase sunt toxice și pot ajunge să pună în pericol viața pacienților. Referindu-se la lucrările anterioare, în care au încercat utilizarea avocatina B pentru diabet, Spagnuolo a spus: „Am finalizat un studiu la om cu acest compus ca supliment oral și am putut arăta că medicamentul este bine tolerat inclusiv în cantități apreciabile”.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 05-05-2021 | creare: 05-05-2021 | Vizite: 412
Bibliografie
Avocado discovery may point to leukemia treatment, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/04/210429104933.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul de avocado schimbă distribuția grăsimii de pe burtă la femei
  • Consumul de avocado zilnic crește calitatea dietei, conform unui studiu
  • Beneficii avocado (conform studiilor)
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum