Consumul de avocado schimbă distribuția grăsimii de pe burtă la femei

©

Autor:

Consumul de avocado schimbă distribuția grăsimii de pe burtă la femei
Un avocado pe zi ar putea ajuta la redistribuirea grăsimii abdominale la femei către un profil mai sănătos, potrivit unui nou studiu.
Femeile care au consumat avocado ca parte a mesei zilnice în cadrul unui studiu controlat desfășurat pe perioada a 12 săptămâni au avut o reducere a grăsimii abdominale viscerale profunde.

În abdomen, există două tipuri de grăsimi: grăsimea care se acumulează chiar sub piele, numită grăsime subcutanată și grăsimea care se acumulează mai adânc în abdomen, cunoscută sub numele de grăsime viscerală, care înconjoară organele interne. Persoane cu o proporție mai mare de grăsimea viscerală tind să prezinte un risc mai mare de a dezvolta diabet zaharat. În cadrul studiului actual, cercetătorii au fost interesați să stabilească dacă raportul dintre grăsimea subcutanată și grăsimea viscerală s-a modificat odată cu consumul de avocado.

Participanții la studiu au fost împărțiți în două grupuri, un grup primind mese care includeau un avocado proaspăt, în timp ce celălalt grup a primit o masă care avea ingrediente aproape identice și calorii similare, dar nu conținea avocado. La începutul și la sfârșitul celor 12 săptămâni de studiu, cercetătorii au măsurat grăsimea abdominală a participanților și toleranța lor la glucoză, o măsură a metabolismului și un marker al diabetului.

Participantele de sex feminin care au consumat un avocado pe zi ca parte a mesei au avut o reducere a grăsimii abdominale viscerale și au experimentat o reducere a raportului dintre grăsimea viscerală și grăsimea subcutanată, ceea ce indică o redistribuire a grăsimii departe de organe. În cazul bărbaților, nu a fost remarcată o modificarea a distribuției grăsimilor. În ceea ce privește toleranța la glucoză, aceasta nu s-a îmbunătățit nici la femei și nici la bărbați.

„În timp ce consumul zilnic de avocado nu a modificat toleranța la glucoză, ceea ce am aflat este că un model dietetic care include un avocado în fiecare zi a afectat modul în care indivizii depozitează grăsimea corporală, într-un mod benefic pentru sănătatea lor, dar beneficiile au fost în primul rând la femei”, a declarat autorul studiului, Naiman Khan, profesor de kinesiologie și sănătate comunitară la Universitatea din Illinois Urbana-Champaign.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 09-09-2021 | creare: 09-09-2021 | Vizite: 832
Bibliografie
Avocados change belly fat distribution in women, controlled study finds, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/09/210907110702.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Grăsimea intraabdominală și speranța de viață la femeile cu cancer renal
  • Studiu: cum putem scăpa de grăsimea viscerală? Exercițiile fizice, mult mai eficiente decât medicamentele
  • Un avocado pe zi ajută la menținerea „colesterolului rău” la un nivel optim
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum