1 din 3 copii cu alergii alimentare este victima agresiunilor de tip bullying

©

Autor:

1 din 3 copii cu alergii alimentare este victima agresiunilor de tip bullying
A trăi cu o alergie alimentară poate avea un impact semnificativ asupra vieții de zi cu zi a unui copil, de la limitarea participării la activități sociale până la tratarea diferită de către colegi. În timp ce cercetările anterioare indică faptul că mulți copii se confruntă cu hărțuirea legată de alergii alimentare, un nou studiu realizat folosind metoda chestionarului oferă o imagine mai exactă a dimensiunii și sferei problemei.
Când li s-a pus o întrebare simplă, închisă, la care ar fi trebuit să răspundă cu „da” sau „nu” despre hărțuirea legată de alergia alimentară, 17% dintre copii chestionați au spus că au fost hărțuiți sau tachinați cu privire la alergia lor alimentară. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că doar 12% dintre părinți au raportat că sunt conștienți de acest lucru. Hărțuirea raportată a variat de la tachinări verbale sau critici la acte mai evidente, cum ar fi un alergen care este fluturat în față sau introdus intenționat în mâncare. Cercetătorii spun că identificarea metodelor exacte de evaluare a acestei probleme este esențială, astfel încât copiii să poată primi ajutorul de care au nevoie.

„Hărțuirea legată de alergiile alimentare poate avea un impact negativ asupra calității vieții unui copil. Prin utilizarea unei evaluări mai cuprinzătoare, am constatat că copiii cu alergii alimentare au fost hărțuiți mai mult decât s-a raportat inițial, iar părinții ar putea să nu cunoască acest lucru”, spune unul dintre autorii studiului, Linda Herbert, director al programului psihosocial clinic și de cercetare în Divizia de alergii și imunologie la Children‘s National.

Studiul a analizat hărțuirea legată de alergia alimentară în rândul unei populații diverse de pacienți și a evaluat dezacordul părinte-copil și metodele de evaluare a hărțuirii. În cadrul studiului au fost evaluate răspunsurile furnizate de peste 120 de copii, împreună cu părinții lor. Copiii au fost diagnosticați de un alergolog cu cel puțin una dintre primele opt alergii alimentare mediate de IgE, la arahide, nuci, lapte de vacă, ou, grâu, soia, crustacee sau peşte.

Dintre cei 41 de tineri care au raportat agresiuni legate de alergii alimentare, peste jumătate au declarat că s-au confruntat cu acte fizice evidente, 66% au raportat experiențe de intimidare, inclusiv tachinări verbale, remarci sau critici cu privire la alergia lor și amenințări verbale sau intimidare. Cercetătorii au observat, de asemenea, că autorii agresiunii au inclus, dar nu s-au limitat la aceștia, colegii de clasă și alți elevi, iar agresiunea a avut loc cel mai frecvent la școală.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 08-10-2021 | creare: 08-10-2021 | Vizite: 316
Bibliografie
One in three kids with food allergies say they’ve been bullied because of their condition, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/10/211005175357.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Introducerea precoce a produselor alergene în alimentația copilului poate reduce riscul de sensibilizare
  • Efectele bullying-ului asupra victimelor
  • Riscul crescut de alergii alimentare asociat cu administrarea antibioticelor în copilărie
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum