Studiu. Un singur avocado pe zi, efecte benefice asupra microbiotei gastrointestinale persoanelor obeze sau supraponderale

©

Autor:

Studiu. Un singur avocado pe zi, efecte benefice asupra microbiotei gastrointestinale persoanelor obeze sau supraponderale
Consumul de avocado ca parte a dietei zilnice poate ajuta la îmbunătățirea sănătății intestinului, se arată într-un nou studiu. Persoanele care consumă zilnic avocado prezintă o abundență mai mare de microbi intestinali care descompun fibrele și produc metaboliți care susțin sănătatea intestinului. Studiul confirmă faptul că impactul fructului de avocado asupra microbilor din sistemul gastro-intestinal este unul pozitiv.
Cercetătorii de la Universitatea din Illinois au descoperit că persoanele care consumă avocado în mod regulat, ca parte a unei mese zilnice, indiferent de greutatea lor corporală, au o abundență mai mare de microbi intestinali benefici, cu rol în descompunerea fibrelor și producția de metaboliți. De asemenea, persoanele consumatoare de avocate au o diversitate microbiană mai mare, în comparație cu persoanele care nu obișnuiesc să consume avocado.

„Metaboliții microbieni sunt compuși produși de microbi care influențează sănătatea. Consumul de avocado a redus acizii biliari și a crescut acizii grași cu lanț scurt. Aceste modificări se corelează cu rezultatele benefice pentru sănătate”, spune autorul principal al lucrării, Sharon Thompson, studentă absolventă la Divizia de Științe Nutritive de la Universitatea din Illinois.

Studiul actual a inclus peste 150 de adulți cu vârsta cuprinsă între 25 și 45 de ani cu supraponderalitate sau obezitate, dar fără probleme de sănătate asociate. Fiecare participant la studiu a primit o masă pe zi, pentru a o consuma ca înlocuitor pentru micul dejun, prânz sau cină. Un grup a consumat un avocado la fiecare masă, în timp ce grupul de control a consumat o masă similară, dar fără avocado. Participanții au furnizat probe de sânge, urină și fecale pe parcursul studiului, ce a durat 12 săptămâni.

În timp ce alte cercetări privind consumul de avocado s-au concentrat asupra pierderii în greutate, participanții la acest studiu nu au fost sfătuiți să restricționeze sau să schimbe ceea ce au mâncat. În schimb, și-au consumat dietele normale, cu excepția înlocuirii unei mese pe zi cu masa oferită de cercetători. Scopul acestui studiu a fost explorarea efectelor consumului de avocado asupra microbiotei gastrointestinale. Deși avocado este bogat în grăsimi, cercetătorii au descoperit că, în timp ce grupul de avocado a consumat mai multe calorii decât grupul de control, o cantitate mai mare de grăsime a fost excretată în scaunul lor.

„O excreție mai mare de grăsime înseamnă că participanții la cercetare absorb mai puțină energie din alimentele pe care le consumau. Acest lucru a fost probabil din cauza reducerii acizilor biliari, care sunt molecule pe care sistemul nostru de digestie le secretă care ne permit să absorbim grăsimile”, explică co-autorul Hannah Holscher, profesor asistent de nutriție în cadrul Departamentului de Știința Alimentelor și Nutriție Umană.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 17-12-2020 | creare: 17-12-2020 | Vizite: 474
Bibliografie
An avocado a day keeps your gut microbes happy, study shows, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/12/201215175758.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Avocado ar putea fi utilizat în tratarea leucemiei mieloide acute, sugerează un nou studiu
  • Consumul de avocado schimbă distribuția grăsimii de pe burtă la femei
  • Riscul de a dezvolta boli cardiovasculare poate fi redus prin consumul frecvent de avocado
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum