Bacterii rezistente la antibiotice, distruse cu ajutorul unei specii de virus necunoscute anterior științei

©

Autor:

Bacterii rezistente la antibiotice, distruse cu ajutorul unei specii de virus necunoscute anterior științei
Un virus descoperit în timpul pandemiei COVID-19 în apele din două râuri daneze poate ucide bacteriile rezistente la antibiotice, conform unui nou studiu publicat în jurnalul Microbiology Resource Announcements. Virusul, denumit „Fyn8”, infectează și distruge bacteriile din genul Pseudomonas, care sunt adesea rezistente la multiple antibiotice.
Studiul sugerează că virusul Fyn8 poate fi utilizat pentru a trata infecțiile cauzate de bacteriile din genul Pseudomonas, inclusiv cele care sunt rezistente la antibiotice. Comparativ cu antibioticele, care atacă toate bacteriile, atât pe cele benefice, cât și cele rele, virusul Fyn8 poate distruge doar bacteriile din genul Pseudomonas, fără a afecta alte bacterii benefice prezente în corpul uman. De asemenea, virusul ar putea fi utilizat pentru a preveni infecțiile în cazul pacienților cu un sistem imunitar scăzut, care sunt mai susceptibili să dezvolte infecții grave în urma contractării bacteriilor.

Descoperirea actuală reprezintă un pas important în lupta împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice, care au devenit o problemă globală de sănătate publică. În prezent, multe bacterii sunt rezistente la antibioticele folosite în mod obișnuit, ceea ce înseamnă că infecțiile care erau tratate în mod eficient în trecut devin din ce în ce mai dificil de tratat.

Cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a stabili siguranța și eficacitatea utilizării acestui virus în tratamentul infecțiilor la oameni. De asemenea, trebuie să se dezvolte metode pentru producerea în masă a virusului și pentru a-l livra la locul de infecție.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 21-02-2023 | creare: 21-02-2023 | Vizite: 221
Bibliografie
Newly discovered virus can kill resistant bacteria, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/02/230216172227.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: