Date despre focarul infecțios cu virus Marburg din Ghana

©

Autor:

Date despre focarul infecțios cu virus Marburg din Ghana
Într-un studiu publicat recent în Annals of Medicine and Surgery, cercetătorii descriu caracteristicile virusului Marburg (MARV), dat fiind focarul existent din iulie 2022 în Ghana și eforturile globale de a diminua transmiterea acestuia. Cercetătorii sugerează câteva recomandări pentru realizarea profilaxiei.
Detectat inițial în 1967 și extins în multe țări africane, precum Uganda, Africa de Sud, Zimbabwe, Republica Democrată Congo (RDC) și Kenya, virusul Marburg poate ridica probleme serioase pentru epidemiologi.

Infecția cu MARV se manifestă prin febră hemoragică similar infecției cu virusul Ebola. MARV este un filovirus, gazda naturală fiind Rousettus aegyptiacus (liliacul african de fructe), din familia liliecilor Pteropodidae. Mai mult, MARV a fost detectat la maimuțe și cimpanzei.

MARV se poate transmite prin sângele și fluidele corporale ale persoanelor infectate, sau sau prin expunerea pielii și mucoaselor lezate. Se poate transmite de la animale la om (transmitere zoonotică) prin consum alimentar, excremente sau urină.

Perioada de incubație virală este între 3 și 21 de zile, cu apariția simptomelor precum febra, durerile de cap, frisoanele, apatia, mialgie, dispnee, diaree și vărsături, dureri musculare. Se pot observa și epistaxis, hemoragie în cavitatea bucală sau regiunea conjunctivală.

MARV se poate detecta prin analiza PCR, având o progresie rapidă a infecției și o severitate ce alertează personalul din sistemul de sănătate care se poate confrunta cu pacienți afectați de infecția cu virus Marburg.

sursa: News Medical
foto: Dmitry Demidovich/Shutterstock

Data actualizare: 29-08-2022 | creare: 29-08-2022 | Vizite: 260
Bibliografie
Overview of Marburg virus outbreak in Ghana, link: https://www.news-medical.net/news/20220823/Overview-of-Marburg-virus-outbreak-in-Ghana.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: