Bărbații cu hipertensiune observă mai mult furia oamenilor

©

Autor:

Bărbații cu hipertensiune observă mai mult furia oamenilor
Într-un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Konstanz, Germania, aceștia analizează în detaliu mecanismele prin care apare și felul în care se manifestă hipertensiunea arterială. În trecut, au existat multiple studii care au tratat fenomenele psiho-bio-sociale din spatele acestei afecțiuni a cărei apariție este uneori inexplicabilă, însă nu au reușit să răspundă la toate întrebările oamenilor de știință.
Echipa a descoperit că bărbații care suferă de hipertensiune esențială sunt mai predispuși să observe furia pe fețele oamenilor înaintea altor sentimente, ceea ce are potențialul de a contribui la creșterea suplimentară a tensiunii arteriale în timp din cauza observării preponderent a acestui sentiment. Studiul s-a desfășurat prin intermediul unor imagini a unor persoane furioase, pe care cercetătorii le-au arătat celor 145 de bărbați hipertensivi și normotensivi. Persoanele din poze, cu toate acestea, nu simulau doar furia, ci un ansamblu de cel puțin 3 sentimente, printre care și frica, bucuria sau tristețea.

Bărbații ce sufereau de hipertensiune arterială au detectat în acele imagini preponderent sentimentul de furie, conform psihologului Alisa Auer. În schimb, cei din grupul normotensiv au fost capabili să observe întreaga gamă de sentimente pe care persoanele din poze le afișau. Psihologul atrage atenția asupra riscului ca persoanele care se concentrează mai mult pe furia exprimată pe fețele oamenilor să ia parte la un cerc vicios, în care hipertensiunea se agravează din această cauză.

În continuare, cercetătorii plănuiesc să studieze mai aprofundat această corelație psihologică dintre hipertensiunea arterială și observarea preponderentă a trăsăturilor negative a persoanelor din jur. În plus, aceștia consideră că implementarea unei terapii pentru pacienții hipertensivi este de o importanță crescută, deoarece, în anul 2020, o treime din decesele de la nivel global au fost cauzate de hipertensiune arterială.

sursa: Science Daily
foto: University of Konstanz

Data actualizare: 04-04-2022 | creare: 04-04-2022 | Vizite: 231
Bibliografie
Men with high blood pressure have a biased recognition of other people’s anger, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/03/220331121236.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: