Bullying-ul între frați, asociat cu rezultate slabe de sănătate mintală mai târziu în viață

©

Autor:

Bullying-ul între frați, asociat cu rezultate slabe de sănătate mintală mai târziu în viață
Un nou studiu sugerează că tinerii care sunt hărțuiți în mod repetat de frații lor în copilărie au mai multe șanse de a suferi probleme de sănătate mintală și bunăstare mai târziu în adolescență.
Noua cercetare, care a analizat datele de la peste 17.000 de participanți, a constatat că, pe măsură ce frecvența agresiunii a crescut în adolescența timpurie-mijlocie, la fel a crescut și severitatea rezultatelor sănătății mintale în adolescența lor târzie. Lucrarea a constatat, de asemenea, că agresiunea între frați la începutul adolescenței, indiferent dacă individul a fost victimă, făptuitor sau ambele, are un efect pe termen lung atât asupra sănătății mintale pozitive, cât și negative asupra adolescenței târzii.

Studiile anterioare au arătat că adolescența este o perioadă deosebit de vulnerabilă pentru deteriorarea sănătății mintale, iar relațiile problematice dintre frați pot fi un factor cheie în dezvoltarea dificultăților de sănătate mintală în timpul adolescenței. „În timp ce agresiunea între frați a fost legată anterior de rezultatele slabe ale sănătății mintale, nu se știe dacă există o relație între persistența agresiunii între frați și severitatea rezultatul sănătății mintale, pe termen lung”, a declarat autorul principal al studiului actual, dr. Umar Toseeb de la Departamentul de Educație al Universității din York.

„În primul studiu de acest gen, am investigat în mod cuprinzător o gamă întreagă de rezultate ale sănătății mintale, care au inclus măsuri atât de sănătate mintală pozitivă (de exemplu, bunăstarea și stima de sine), cât și negativă (de exemplu, simptome de suferință psihologică).”, declară același cercetător. Lucrarea sugerează că prevenirea și intervențiile clinice care vizează promovarea sănătății mintale pozitive în timpul adolescenței târzii ar putea contribui la reducerea agresiunii fraților la începutul adolescenței.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 04-10-2021 | creare: 04-10-2021 | Vizite: 406
Bibliografie
Sibling bullying associated with poor mental health outcomes years later, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/09/210929212154.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Prevenirea bullying-ului
  • Copiii supuși abuzului sunt mai predispuși la boli cardiovasculare în viața adultă
  • Comportamentul batjocoritor al părinților crește riscul de victimizare al copiilor
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum