Utilizarea substanțelor psihedelice la terapeuți - o practică obișnuită

©

Autor:

Utilizarea substanțelor psihedelice la terapeuți - o practică obișnuită
Un studiu recent publicat în jurnalul Psychedelic Medicine explorează ideea utilizării personale a psihedelicelor în rândul terapeuților psihedelici. Deși nu există dovezi concludente care să susțină afirmația că experiența personală cu medicamentele psihedelice este esențială pentru a fi un terapeut psihedelic eficient, unii susținători susțin că este necesar să se înțeleagă efectele acestor substanțe.
Terapia psihedelică este o formă de psihoterapie care utilizează compuși psihedelici, cum ar fi psilocibina, ca adjuvant la terapie. Cu toate acestea, psihedelicele rămân substanțe controlate din Lista I, iar utilizarea lor în afara setărilor de cercetare aprobate este ilegală în multe țări, inclusiv în Statele Unite și Marea Britanie.

Pentru a investiga această problemă, Dr. Jacob Aday de la Universitatea din California, San Francisco, și colegii săi au chestionat un grup de terapeuți psihedelici care au fost implicați într-un studiu cu psilocibină pentru a trata tulburarea depresivă majoră. Cercetătorii au descoperit că marea majoritate a respondenților au raportat că au experiență personală în utilizarea compușilor psihedelici.

Deși acest studiu nu stabilește un răspuns definitiv cu privire la oportunitatea utilizării personale a psihedelicelor în rândul terapeuților psihedelici, sugerează că o astfel de utilizare poate fi comună. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a explora beneficiile și riscurile potențiale ale utilizării personale a substanțelor psihedelice în rândul terapeuților psihedelici și modul în care acest lucru le-ar putea afecta eficacitatea în tratarea pacienților.

sursa: News Medical

Data actualizare: 01-03-2023 | creare: 01-03-2023 | Vizite: 171
Bibliografie
Personal use of psychedelics among therapists may be common, study finds, link: https://www.news-medical.net/news/20230227/Personal-use-of-psychedelics-among-therapists-may-be-common-study-finds.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Psilocibina în microdoze ar putea îmbunătăți starea de spirit și sănătatea mintală
  • Care este rolul medicamentelor psihedelice în tratamentul tulburărilor psihice?
  • Consumul de substanțe psihedelice poate provoca experiențe similare cu cele resimțite în apropierea morții
  •