Bunăstarea mentală, o particularitate a vârstei a treia

©

Autor:

Bunăstarea mentală, o particularitate a vârstei a treia
Persoanele vârstnice prezintă adesea un sentiment general de bunăstare mai accentuat decât persoanele tinere, potrivit unui nou studiu. În schimb, persoanele tinere se pot bucura de performanțe cognitive mai bune decât persoanele vârstnice. Mecanismele neuronale care stau la baza descoperirilor actuale pot duce la apariția unor noi terapii, scopul fiind acela de a promova funcționarea sănătoasă a creierului.
Studiul a inclus 62 de adulți sănătoși cu vârsta de 20 de ani și 54 de adulți sănătoși cu vârsta de peste 60 de ani. Cercetătorii și-au propus să analizeze și să înțeleagă mai bine interacțiunea dintre cogniție și sănătatea mintală în timpul îmbătrânirii și în special dacă legătura dintre acestea se bazează pe activarea unor regiuni ale creierului similare sau diferite cu cele ale persoanelor tinere. Pentru studiu, cercetătorii au evaluat sănătatea mintală și bunăstarea participanților. În plus, participanții au fost supuși unor sarcini cognitive.

Potrivit rezultatelor, persoanele tinere au avut adesea mai multe simptome de depresie sau anxietate, cât și o mai proastă bunăstare mintală, comparativ cu persoanele vârstnice. În ceea ce privește performantele cognitive, însă, rezultatele au fost mai pozitive în grupul celor cu vârsta de peste 60 de ani.

Cercetătorii lucrează în prezent pentru a identifica potențiale intervenții terapeutice care pot întării rețele frontale asociate cu performanțe cognitive mai bune și suprima, în mod simultan, regiunile cerebrale care afectează cogniția. „Descoperirile pot oferi noi markeri care pot fi folosiți pentru monitorizarea și reducerea declinului cognitiv, fără a neglija bunăstarea mentală”, a declarat Jyoti Mishra, profesor asociat de psihiatrie la Facultatea de Medicină din San Diego, California.

sursa: News Medical

Data actualizare: 19-09-2022 | creare: 19-09-2022 | Vizite: 278
Bibliografie
Healthy older people show greater mental well-being but poorer cognition than younger adults, link: https://www.news-medical.net/news/20220915/Healthy-older-people-show-greater-mental-well-being-but-poorer-cognition-than-younger-adults.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Predarea în universități a unui modul menit să sporească bunăstarea studenților are efecte benefice asupra sănătății mintale a acestora
  • O singură conversație de calitate cu un prieten poate crește starea de bine zilnică
  • Analiza impactului venitului și a vârstei asupra stării de bine: studiu bazat pe datele colectate de la peste două milioane de persoane
  •