Efectele intensității antrenamentelor asupra stării de bine

©

Autor:

Efectele intensității antrenamentelor asupra stării de bine
Deși activitatea fizică prezintă numeroase beneficii asupra sănătății, efectele intensității antrenamentului asupra stării generale de bine nu au fost stabilite până acum. Un articol publicat în Journal of Health Psychology în 2017 prezintă efectele intensității activității fizice asupra stării psihologice de bine.

Activitatea fizică îmbunătățete starea de sănătate, reduce riscul pentru unele boli ca accidentul vascular cerebral, bolile cardiovasculare, diabet tip 2, afecțiuni musculo-scheletice, îmbunătățește circulația sângelui la nivel cerebral și eliberarea de compuși neurochimici ca endorfinele, ce îmbunătățesc starea de bine și sănătatea mentală. Deși exercițiile regulate au beneficii asupra sănătății în multiple feluri, efectele intensității activității fizice asupra stării de bine nu au fost studiate până în prezent.

În cadrul studiului prezentat în articolul menționat mai sus cercetătorii au determinat efectele intensității antrenamentelor asupra percepției stării de bine. Un total de 419 adulți cu vârsta de cel puțin 20 de ani fără afecțiuni medicale grave au fost incluși în studiu. Participanții au dispus de câte un accelerometru pe care l-au purtat continuu timp de 96 de ore. Accelerometrul a fost utilizat pentru a estima intensitatea activității fizice a participanților (ușoară, moderată sau ridicată). După cele 96 de ore, au completat 4 chestionare diferite pentru a măsura nivelul de activitate fizică habituală, starea psihologică de bine, nivelul de depresie și severitatea durerilor (măsura în care durerea interferă cu activitățile zinice).

Rezultatele au arătat că activitatea fizică de intensitate ușoară și moderată este asociaă cu îmbunătățirea considerabilă a stării psihologice de bine și reducerea depresiei. Activitatea moderată a fost asociată, de asemenea, cu reducerea severității durerii în rândul participanților.

Sursa: Medical News Bulletin

Data actualizare: 29-09-2019 | creare: 25-04-2017 | Vizite: 1101
Bibliografie
Effect of Physical Activity Intensity on Psychological Well-Being, link: https://www.medicalnewsbulletin.com/effect-physical-activity-intensity-psychological-well/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modificările organismului în timpul efortului fizic
  • 10 activități simple care te ajută să arzi 150 de calorii
  • Cum ajută exercițiile fizice la dezvoltarea creierului
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum