Cancerul colorectal apare din ce în ce mai des la tineri

©

Autor:

Cancerul colorectal apare din ce în ce mai des la tineri

Un nou studiu publicat în revista științifică Cancer a constatat că proporția de adulți sub 50 de ani, diagnosticați cu cancer colorectal, din Statele Unite a continuat să crească în ultimul deceniu, iar tinerii sunt diagnosticați cu o formă de cancer mai avansată.
Cercetătorii au analizat date din registrul National Cancer Database care include mai mult de 70 % din cazurile recente de cancer din Statele Unite. Aceștia au observat că în perioada 2004 - 2015, 130.165 de pacienți sub 50 de ani și 1.055.598 de pacienți peste 50 de ani au fost diagnosticați cu cancer colorectal.

O constare importantă a vizat procentul de tineri - 51,6% - care au fost diagnosticați cu stadii avansate de cancer (stadiul III / IV) față de 40 % dintre cei peste 50 de ani. Proporția cancerului colorectal diagnosticat la persoanele tinere a crescut în zonele urbane, dar nu în mediul rural.

„Mai multe studii au arătat că ratele cancerului colorectal la tineri au crescut încet în SUA încă din anii ’70, iar pentru medicii practicanți, se pare că vedem din ce în ce mai mulți tineri cu cancer colorectal decât în urmă cu 10 ani”, a declarat Boone Goodgame de la University of Texas.

Cercetătorii au menționat că motivele creșterii ratelor de cancer colorectal la pacienții mai tineri sunt încă neclare, dar cercetările emergente sugerează că poate fi o combinație între creșterea greutății corporale și modificări ale bacteriilor gastrointestinale.

Sursa: Science Daily


Data actualizare: 01-08-2019 | creare: 01-08-2019 | Vizite: 719
Bibliografie
More colorectal cancer cases are being diagnosed in younger patients. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/07/190722105928.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Aspirina ar putea opri răspândirea tumorilor în cancerul pancreatic și de colon
  • Factori de risc pentru cancerul colorectal
  • Ce trebuie să știi despre screening-ul cancerului colorectal?
  •