Când poți face un test de sarcină?

©

Autor:

Când poți face un test de sarcină?
Testele de sarcină sunt o modalitate foarte răspândită de a afla un răspuns preliminar privind instalarea unei sarcini, atât printre femeile care își doresc un copil, cât și printre cele ce nu își planifică, cel puțin pentru moment, să rămână însărcinate.

Mecanismul prin care testele de sarcină pot indica sau infirma o sarcină este detectarea unui hormon specific, secretat numai pe perioada sarcinii, după fecundare, numit gonadotropină corionică (HCG).
Cel mai frecvent, acestea se realizeză prin testarea urinei: câteva picături sunt plasate pe un suport tratat chimic, capabil să indice grafic prezența sau absența HCG-ului și automat, a sarcinii.

În primele zile de la concepție (1-7), nivelul HCG este încă destul de redus, astfel că testele de sarcină pot oferi un răspuns fals-negativ.
Se consideră că un nivel optim de HCG este prezent la aproximativ două săptămâni de la data estimată a concepției.

Cele mai bune momente în care un test de sarcină făcut la domiciliu, prin testarea urinei, poate oferi un rezultat fidel sunt:
  • începând cu prima zi de întârziere a menstruației
  • la cel puțin 21 de zile după o un contact sexual neprotejat

Există însă și teste mai avansate, cu un grad de sensibilitate crescut, ce pot fi eficiente chiar înainte de prima menstruație de după data probabilă a concepției.
Adresați-vă farmacistului pentru a vă recomanda un test de sarcină cât mai precis.

Pentru o mai mare acuratețe, e indicat ca testul de sarcină să fie făcut la prima urinare, dimineața, chiar dacă există teste ce promit rezultate relevante în orice moment al zilei.

Testele de sarcină pozitive sunt aproape întotdeauna precise, în schimb, un rezultat negativ nu poate fi sigur, din cauza momentului testării.
De aceea, e indicat ca testele negative să fie repetate la aproximativ o săptămână și dacă încă există incertitudini, să fie consultat un ginecolog.

Data actualizare: 13-07-2018 | creare: 25-09-2014 | Vizite: 18353
Bibliografie
1 - Pregnancy test, link:
https://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003432.htm
2 - How soon can I do a pregnancy test?, link:
https://www.nhs.uk/chq/Pages/948.aspx?CategoryID=54
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum