Care este cauza de apariție a crampelor menstruale?

©

Autor:

Care este cauza de apariție a crampelor menstruale?
Oamenii de știință au găsit o explicație pentru apariția crampelor menstruale și sindromul premenstrual (PMS). În urma cercetărilor s-a găsit o legătură între un biomarker inflamator și severitatea crampelor, sugerând faptul că inflamarea acută ar putea cauza durerile și balonarea.

Aproximativ 80% dintre femei se confruntă cu simptomele sindromului premenstual, tratate de obicei cu antiinflamatoare.

După chestionarea a 2.939 de femei, echipa de cercetători a arătat că există o corelație pozitivă între severitatea crampelor menstruale și prezența proteinei C-reactive de înaltă sensibilitate (hs-CRP). Acesta este un biomarker al inflamației din organism și cu cât este prezent în cantitate ai mare, cu atât simptomele menstruale sunt mai puternice.

Sindromul premenstrual include dureri abdominale sau de spate, modificări ale apetitului, creștere în greutate, balonare, dureri la nivelul sânilor, fiind corelat pozitiv cu nivelul de hs-CRP.

Rezultatele cercetărilor au fost publicate în Journal of Women's Health.

Identificarea factorilor biologici care contribuie la toate aceste simptome și înțelegerea lor ar putea ajuta la dezvoltarea unor tratamente mai eficiente pentru reducerea durerilor și a celorlalte simptome ale sindromului premenstrual.

Sursa: Science Alert

Data actualizare: 12-06-2019 | creare: 28-06-2016 | Vizite: 2486
Bibliografie
Scientists might have finally figured out why period pain hurts so damn much, link: http://www.sciencealert.com/scientists-might-have-finally-figured-out-why-period-pain-hurts-so-bad
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar durerile menstruale?
  • Singurătatea ne poate îmbolnăvi
  • Dispozitivul care ar putea fi eficient în eliminarea durerilor menstruale
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum