Care sunt alimentele care constituie principalele surse de sodiu în Statele Unite?
Autor: Airinei Camelia

Un studiu recent publicat în jurnalul Nutrients și-a propus să determine principalele categorii de alimente care contribuie la aportul de sodiu în rândul populației din SUA și să ofere estimări cantitative ale aportului de sodiu în funcție de rasă, vârstă și grupuri de nivel de venit al gospodăriei.
Studiul a constatat că primele 15 categorii de alimente contribuie la peste 50% din aportul de sodiu și includ chifle și franzele, pâine, pizza, burritos și tacos, supe, mezeluri, carne de pasăre, gustări sărate, preparate mixte din carne, burgeri, mâncăruri amestecate de paste, cârnați, slănină, legume, frankfurters (cârnați tipici germani), prăjituri și nuggets de pui. De asemenea, studiul a constatat că burritos și tacos contribuie cu cea mai mare cantitate de sodiu zilnic, în timp ce legumele contribuie cel mai puțin.
Studiul are unele limitări, inclusiv faptul că rezultatele nu pot fi generalizate la subpopulații care nu sunt incluse în studiu și că declarațiile despre reamintirea dietei pot fi părtinitoare. Cu toate acestea, descoperirile pot fi folosite pentru a promova o alimentație sănătoasă și pentru a reduce aportul de sodiu în Statele Unite.
sursa: News Medical
foto: Evan Lorne / Shutterstock
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni