Care sunt alimentele care constituie principalele surse de sodiu în Statele Unite?

©

Autor:

Care sunt alimentele care constituie principalele surse de sodiu în Statele Unite?
Majoritatea americanilor consumă niveluri ridicate de sodiu, care poate crește tensiunea arterială și riscul de boli cardiovasculare. Majoritatea sodiului alimentar este obținut din alimente preambalate, astfel încât campaniile de etichetare a alimentelor și educația sunt importante pentru a reduce aportul de sodiu.
Un studiu recent publicat în jurnalul Nutrients și-a propus să determine principalele categorii de alimente care contribuie la aportul de sodiu în rândul populației din SUA și să ofere estimări cantitative ale aportului de sodiu în funcție de rasă, vârstă și grupuri de nivel de venit al gospodăriei.

Studiul a constatat că primele 15 categorii de alimente contribuie la peste 50% din aportul de sodiu și includ chifle și franzele, pâine, pizza, burritos și tacos, supe, mezeluri, carne de pasăre, gustări sărate, preparate mixte din carne, burgeri, mâncăruri amestecate de paste, cârnați, slănină, legume, frankfurters (cârnați tipici germani), prăjituri și nuggets de pui. De asemenea, studiul a constatat că burritos și tacos contribuie cu cea mai mare cantitate de sodiu zilnic, în timp ce legumele contribuie cel mai puțin.

Studiul are unele limitări, inclusiv faptul că rezultatele nu pot fi generalizate la subpopulații care nu sunt incluse în studiu și că declarațiile despre reamintirea dietei pot fi părtinitoare. Cu toate acestea, descoperirile pot fi folosite pentru a promova o alimentație sănătoasă și pentru a reduce aportul de sodiu în Statele Unite.

sursa: News Medical
foto: Evan Lorne / Shutterstock

Data actualizare: 17-03-2023 | creare: 17-03-2023 | Vizite: 248
Bibliografie
What are the top sodium food sources in the United States?, link: https://www.news-medical.net/news/20230317/What-are-the-top-sodium-food-sources-in-the-United-States.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: