Ciocolata ar putea îmbunătăți funcțiile cognitive

©

Autor:

Ciocolata ar putea îmbunătăți funcțiile cognitive
Un studiu recent publicat în jurnalul Appetite sugerează că aportul moderat de ciocolată este asociat cu o îmbunătățire a funcțiilor cognitive, independent de alte obiceiuri alimentare.

La studiu au participat 968 de persoane cu vârste cuprinse între 23 – 98 de ani. Funcția cognitivă a participanților la studiu a fost măsurată cu ajutorul unor teste specifice neuropsihologice. Consumul de ciocolalată a fost asociat cu o îmbunătățire semnificativă a performanțelor analizate: memoria spațial-vizuală și organizatorică, memoria de lucru, scanarea și urmărirea, raționamentul abstract, examinarea minimă a stării mentale.

Cu excepția memoriei de lucru, ceilalți parametri nu au fost influențați de factorii cardiovasculari, de mediu sau alimentari.

Cercetările sugerează că un consum moderat de ciocolată ar putea oferi protecție împotriva declinului cognitiv asociat vârstei. Posibilele efecte benefice sunt puse pe baza flavonoizilor din cacao cu rol antioxidant. Studiile anterioare menționează că ciocolata ar fi benefică pentru sistemul cardiovascular și circulator, reducând riscul de accident vascular și valoarea colesterolului, oferă protecție pielii împotriva razelor ultraviolete, îmbunătățește funcția sexuală și crește calitatea somnului.

Sunt necesare studii suplimentare pentru a stabili legătura exactă dintre ciocolată, flavonoizii din compoziția acesteia și funcția cognitivă. Izolarea nutrienților esențiali care produc aceste efecte ar putea oferi noi metode pentru limitarea declinului cognitiv, oferind noi tratamente pentru demență.

Sursa: Telegraph

Data actualizare: 22-02-2016 | creare: 22-02-2016 | Vizite: 2026
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ciocolata poate scădea riscul cardiovascular
  • Consumul de ciocolată în timpul sarcinii ar putea fi benefic pentru creșterea fetală
  • Consumul de ciocolată poate îmbunătăți funcția cognitivă
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum