Cercetările sugerează că exercițiile în parc sau alt cadru natural sunt mai benefice decât exercițiile în interior

©

Autor:

Cercetările sugerează că exercițiile în parc sau alt cadru natural sunt mai benefice decât exercițiile în interior
Un studiu recent publicat în American Journal of Lifestyle Medicine examinează beneficiile activității fizice în spații naturale și strategiile de promovare a acestora. Conducătorii cercetării, Jay Maddock, profesor la School of Public Health de la Texas A&M University, și Howard Frumkin, director al Land and People Lab, subliniază avantajele semnificative ale exercițiilor fizice realizate în parcuri sau alte medii naturale comparativ cu spațiile interioare.
Cercetarea a identificat mai mulți factori care influențează frecvența cu care oamenii vizitează parcurile și se angajează în activități fizice acolo, cum ar fi caracteristicile fizice ale locului - cum ar fi centrele comunitare și zonele de joacă - și caracteristicile naturale precum copacii și zonele cu apă. De asemenea, evenimentele organizate și percepția de siguranță cresc popularitatea acestor spații.

Studiul a relevat că există variații demografice semnificative în utilizarea spațiilor verzi pentru activitate fizică, bărbații fiind mai înclinați să utilizeze aceste spații decât femeile. De asemenea, au fost identificate discrepanțe în accesul la parcuri de calitate, afectând în mod particular grupurile marginalizate.

Maddock și Frumkin propun câteva strategii pentru profesioniștii din sănătate pentru a încuraja utilizarea spațiilor naturale:
  • Prescrierea contactului cu natura, cunoscută sub numele de „prescripții de natură” sau „ParkRx”, care a arătat rezultate promițătoare în încurajarea comportamentelor sănătoase.
  • Modelarea acestui comportament de către profesioniștii din sănătate prin angajamentul personal în activități în aer liber.
  • Implicarea în inițiative comunitare care promovează utilizarea spațiilor exterioare, cum ar fi inițiativa Be Well Communities din Houston, susținută de M.D. Anderson Cancer Center.
  • Direcționarea fondurilor pentru crearea și întreținerea parcurilor și spațiilor verzi, prin evaluări ale nevoilor de sănătate comunitare, fonduri Medicaid și fonduri din fundații de conversie a sănătății.

Aceste strategii pot juca un rol crucial în promovarea unui stil de viață sănătos, având în vedere că majoritatea americanilor nu fac suficientă mișcare sau nu petrec destul timp în aer liber. Utilizarea parcurilor și a altor medii naturale pentru activitatea fizică poate fi o unealtă puternică pentru îmbunătățirea sănătății publice.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 18-06-2024 | creare: 18-06-2024 | Vizite: 171
Bibliografie
Does exercise in greenspace boost the individual health benefits of each?, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/06/240613221920.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sport în aer liber sau în interior?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum