Clonarea umana

©

Autor:

Tarile in care este permisa clonarea umana

In Africa de Sud Actul Tesutului Uman nu permite astazi clonarea reproductiva sau terapeutica la oameni. Aceasta situatie se va schimba insa cind capitolele 6 si 8 ale Actului National al Sanatatii vor fi promulgate iar clonarea terapeutica va fi permisa sub conditii stricte.

In China nu exista legi impotriva clonarii. Totusi problema populatiei numeroase si politica unui singur copil per familie nu favorizeaza clonarea umana reproductiva. Totusi clonarea terapeutica prezinta un mare interes si se practica in China. In unele culturi chineze oamenii devin persoane cind participa in societate, astfel embrionii sau fetusii nu sunt considerati a fi fiinte umane.

In Anglia sunt reguli stricte care nu permit clonarea reproductiva, dar cercetatorilor le este permisa generarea de linii celulare embrionare pentru terapeutica. Legea in Germania restrictioneaza extragerea de celule stem de la embrioni umani, dar in 2002 a fost aprobata o noua lege care permite importul unor celule stem embrionare daca origineaza din afara Germaniei.

In Statele Unite ale Americii nu exista un fond public pentru cercetarea celulelor stem. De aceea desi nu exista nici o lege care sa impiedice aceste experimente nu se efectueaza cercetari datorita lipsei banilor.

In 2006 Australia a interzis clonarea umana. Reproducerea si clonarea terapeutica sunt de asemenea interzise. In 2008 guvernul Australiei permite cercetatorilor sa cloneze embrioni pentru a preleva celule stem.

Tarile care interzic clonarea copiilor dar permit clonarea terapeutica cuprind: Britania, Noua Zeelanda, Suedia, Belgia, Finlanda, Israel, Japonia, Singapore, Coreea de Sud, Spania, Canada, California, New Jersey si Massachusetts.

Data actualizare: 07-08-2013 | creare: 31-08-2009 | Vizite: 210806
Bibliografie
What is genetic engineering,link: https://www.pub.ac.za/factfiles/cloning.php
Early cloning experiments,link: https://www.britannica.com/EBchecked/topic/962695/cloning/282049/Therapeutic-cloning
Therapeutic cloning vs reproductive cloning,link: https://www.pregnancy-info.net/StemCell/therapeutic_vs_reproductive.html
An overview of stem cell research,link: https://www.cbhd.org/stem-cell-research/overview
Therapeutic cloninc: an unnecesary risk,link: https://www.cellmedicine.com/cloning.asp
Cloning/Embryonic stem cells,link: https://www.genome.gov/10004765
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!