Apostol Cristina-Elena

Vizite: 1613

Colaborator ROmedic din: 08-09-2014
Îmi doresc să mă implic într-un proiect de informare medicală, deoarece, din puţina mea experienţă pe care am căpătat-o în domeniul sanitar, ca viitor medic, am realizat câte beneficii poate aduce o informare corectă a pacienţilor; îi ajută pe aceştia să înţeleagă mult mai uşor procedurile medicale, şocul emoţional este mai redus, iar comunicarea doctor-pacient este facilitată. De asemenea, complianţa pacientului în ce priveşte urmarea tratamenului este considerabil îmbunătăţită.

Toate acestea nu pot fi realizate în timpul scurt pe care medicul curant îl are la dispoziţie pentru fiecare pacient în parte. De aceea sunt de părere că, o scurtă informare înainte de a realiza o vizită la medic este esenţială pentru derularea cât mai concisă a consultaţiei şi pentru obţinerea a cât mai multe beneficii.

Pe scurt, pacientul trebuie informat corect cu privire la tot ceea ce i se întâmpla sau urmează să i se întâmple, iar eu, ca viitor cadru medical, cred că am datoria să iau parte la realizarea acestui lucru.

Articole publicate: