Concept nou în tratarea tuberculozei care ajută la finalizarea tratamentului

©

Autor:

Concept nou în tratarea tuberculozei care ajută la finalizarea tratamentului
Întreruperea înainte de termen a tratamentului împotriva tuberculozei reprezintă o cauză a recidivei bolii, astfel că efectele asupra comunității sunt unele dăunătoare, din cauza ratei mari de transmitere și a costurilor crescute suportate de sistemele medicale pentru îngrijire.
Pentru pacienții cu tuberculoză, respectarea unei scheme de tratament poate fi dificilă și descurajantă. Lipsa de informații sau de motivație, protocoalele de tratament neplăcute, cât și stigma socială, pot determina pacienții bolnavi de tuberculoză să întrerupă tratamentul. Pentru a evita această situație, cercetătorii au dezvoltat un program interactiv care ajută pacienții să încheie cu succes tratamentul.

Experimentul, realizat de către cercetătorii Institutul de tehnologie Massachusetts, în colaborare cu compania digitală Keheala, arată că un program utilizat pe telefoanele mobile ajută pacienții cu tuberculoză să își termine tratamentele la termen. Verificarea automată mobilă și de asistență pentru tratamentul cu succes a tuberculozei, așa cum a fost denumită lucrarea, a fost publicată în prestigioasa revistă medicală New England Journal of Medicine. Aplicația prezentată a creat o comunicare interactivă între pacient și furnizor, folosind informații despre comportament și știință, pe care le-au furnizat pacienților, pentru a-i motiva pe aceștia să continue regimul de recuperare.

Studiul randomizat, efectuat în Nairobi, capitala Kenyei, a fost aprobat de comitetele instituționale din Kenya. Numărul subiecților a fost de peste 1.000 de persoane. Rezultatele au indicat că rata celor care termină tratamentul crește semnificativ, atunci când este utilizată aplicația. Dintre pacienții incluși în grupul experimental, doar 4% nu au avut rezultate de tratament reușite. Comparativ, aproximativ 13% dintre pacienții din grupul de control, care nu au utilizat aplicația, nu au reușit să își încheie tratamentul. Cercetătorii își doresc să extindă actualul program și în mediul rural, astfel încât să poată fi realizată o analiză a rentabilității.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 17-09-2019 | creare: 17-09-2019 | Vizite: 817
Bibliografie
A tech intervention to tame tuberculosis, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/09/190904175702.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația de medicamente ce ar putea trata tuberculoza rezistentă la antibiotice
  • Tuberculoza latentă poate fi prevenită cu un tratament mai scurt
  • Antibiotic din sol în lupta cu formele multidrog rezistente de tuberculoză
  •