Tuberculoza latentă poate fi prevenită cu un tratament mai scurt

©

Autor:

Tuberculoza latentă poate fi prevenită cu un tratament mai scurt
Mai multe studii de la Research-Institute of the McGill University Health Centre au arătat că un tratament împotriva tuberculozei latente mai scurt este mai sigur și mai eficient la copii și la adulți. Rezultatele au fost publicate în New England Journal of Medicine.
Cercetarea condusă de dr. Dick Menzies a implicat un număr de 850 de copii și 6.800 de adulți diagnosticați cu tuberculoză latentă. Cercetătorii au analizat rezultatele obținute de la pacienții care au urmat, fie un tratament standard de nouă luni cu administrare de isoniazid, fie un tratament de patru luni cu administrare de rifampicină.

Rezultatele au arătat că nu au dezvoltat o formă de tuberculoază activă peste 85% dintre copiii care au urmat tratamentul cu rifampicină, în comparație cu 75% dintre copiii cărora le-a fost administrat tratamentul cu isoniazid și, în rândul cărora, două persoane au dezvoltat o formă de tuberculoază activă. Pe de altă parte, rezultatele au fost similare la adulți, cu mențiunea că terapia cu rifampicină a produs mai puține efecte secundare.

Pe lângă tratamentul mult mai scurt, ratele de dezvoltare a tuberculozei activă au fost ușor mai mici în urma tratamentului cu rifampicină, ceea ce indică faptul că este cel puțin la fel de eficace ca tratamentul de nouă luni cu isoniazid în prevenirea tuberculozei.

Dr. Menzis afirmă că acest tratament de patru luni cu rifampină ar trebui să înlocuiască cele nouă luni pe tratament pe bază de isoniazid pentru majoritatea persoanelor care au nevoie de terapie împotriva tuberculozei latente.

Metodele de prevenire a tuberculozei latente sunt o parte esențială a strategiilor de eliminare a tuberculozei. Un sfert din populația globală este infectată cu tuberculoză latentă, iar 10% dintre aceștia sunt predispuși să dezvolte o formă de tuberculoză activă.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 23-02-2020 | creare: 10-08-2018 | Vizite: 3412
Bibliografie
Latent TB treatment: Shorter is better. https://www.sciencedaily.com/releases/2018/08/180801182003.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația de medicamente ce ar putea trata tuberculoza rezistentă la antibiotice
  • Antibiotic din sol în lupta cu formele multidrog rezistente de tuberculoză
  • Concept nou în tratarea tuberculozei care ajută la finalizarea tratamentului
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum