Crema cu FPS 30 poate amâna debutul melanomului

©

Autor:

Crema cu FPS 30 poate amâna debutul melanomului
Potrivit unui nou studiu prezentat la Întâlnirea Anuală a Asociației Americane de Cancer din New Orleans, LA, debutul melanomului - forma de cancer de piele cu cea mai mare mortalitate - poate fi amânat prin utilizarea cremelor cu factor de protecție solară 30. Cercetătorii de la Universitatea de Stat Ohio au ajuns la această concluzie în urma testelor efectuate pe șoareci.

Șoarecii utilizați pentru teste au fost modificați genetic pentru a dezvolta în mod spontan melanom malign la 26 de săptămâni după aplicarea unei substanțe chimice.

Deși pare o concluzie firească, pe care o știm cu toții, cercetătorii subliniază faptul că studiile anterioare s-au axat pe testarea capacității acestor creme de a preveni arsurile solare, care la rândul lor sunt un factor de risc pentru apariția cancerului de piele.

Studiul de față are totuși unele limitări: doza de radiații UVB la care au fost expuși șoarecii este echivalentă cu doza de radiații solare la care este expusă o persoană într-o vacanță de o săptămână la mare. „Cremele cu factor de protecție solară nu au fost concepute pentru a rezista la doza de soare dintr-o săptămână primită într-o singură doză, așa că încercăm în studiile noastre să reducem cantitatea radiațiilor UVB”, afirmă conducătorul cercetărilor, Christin Burd. De asemenea, radiațiile au fost doar de tip UVB, nu și UVA sau alte lungimi de unde solare.

Marele avantaj al acestei cercetări este realizarea modelului animal de melanom malign și deschiderea unor noi oportunități de studiu al agenților ce ar putea ajuta în prevenția acestui tip de cancer de piele.

Sursa: MedicalNewsToday

Data actualizare: 19-04-2016 | creare: 19-04-2016 | Vizite: 2151
Bibliografie
Melanoma onset delayed with SPF30 sunscreen use, link: https://www.medicalnewstoday.com/articles/309213.php
SPF30 sunscreens delay melanoma incidence in preclinical model, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2016/04/160418085348.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Aluniță sau cancer de piele?
  • MIT: Alunițele cu fire de păr nu sunt maligne (canceroase)
  • Mini camera-UV care îți arată dacă ai aplicat suficientă cremă de protecție solară
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum