Cum influențează alimentația prognosticul pacienților cu COVID-19?
Autor: Teodorescu Mihai

Studiul, realizat de o echipă internațională de cercetătorii, a analizat datele a peste 500.000 de persoane cu vârste cuprinse între 37 și 73 de ani, ale căror informații de sănătate au fost incluse în baza de date UK Biobank. Dintre aceștia, peste o treime aveau înregistrate datele necesare pentru calcularea scorurilor indicelui inflamator al dietei, care le-a permis cercetătorilor să stabilească rolul modelelor alimentare în ceea ce privește ratele de infecție cu COVID-19 și ratele de supraviețuire.
Potrivit rezultatelor, persoanele cu o dietă pro-inflamatorie (definită în cadrul studiului ca fiind una bogată în alimente precum carne procesată, alimente prăjite și băuturi îndulcite cu zahăr și săraca în fructe și legume) au avut un risc mai mare de a dezvolta o formă severă de COVID-19. De asemenea, aceștia au prezentat un risc mai mare de deces din cauza bolii.
Studiul subliniază importanța menținerii unei alimentații sănătoase și echilibrate în timpul infecției cu virusul SARS-CoV-2, pentru a preveni eventualele complicații ale bolii. În plus, studiul sugerează că o dietă bogată în alimente antiinflamatorii, cum ar fi fructele, legumele și cerealele integrale, ar putea ajuta la protejarea împotriva infecției cu COVID-19 și a complicațiilor asociate cu aceasta.
sursa: News Medical
foto: RomarioIen / Shutterstock
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Nivelul biomarkerilor sugestivi pentru afectare vasculara crescut în cazul tuturor copiilor cu infecție SARS-CoV2
- Femeile gravide experimentează fatigabilitate persistentă după infecția cu SARS-CoV-2
- Va fi necesar ca vaccinurile anti-COVID 19 să fie adaptate frecvent ?
- Un senzor electrochimic poate detecta COVID-19 în mai puțin de 5 minute
intră pe forum