Cum să tratezi BPOC la tine acasă, cu aerosoli de sare

©

Autor:

Cum să tratezi BPOC la tine acasă, cu aerosoli de sare

Din păcate, nu există un tratament care să vindece această afecțiune pulmonară. Vestea bună este însă că evoluția bolii poate fi oprită, iar simptomele pot fi ținute sub control, cu un tratament adecvat. Netratat corespunzător, BPOC evoluează în mod nefavorabil pentru pacient, afectându-i din ce în ce mai mult calitatea vieții.

Care sunt cauzele BPOC

Fumatul este principala cauză a instalării bronhopneumopatiei obstructive cronice. De asemenea, mediile de lucru care presupun expunerea la fum (fie el produs de gătit, de arderea unor carburanți sau din alte surse), dar și poluarea, pot fi cauze ale BPOC.

Cum se manifestă & diagnostichează BPOC

Simptomele BPOC apar abia după ce se produc daune semnificative la nivel pulmonar. Acestea sunt:

  • dificultăți respiratorii, în primă fază doar la efort;
  • respirație șuierătoare (n.r. wheezing);
  • tuse productivă, cu spută transparentă, albă, galbenă sau chiar verzuie;
  • infecții respiratorii recurente;
  • oboseală accentuată.

 

Dacă observi oricare dintre simptomele de mai sus, în special dacă ești fumător, este obligatoriu să mergi la un consult de specialitate.

 

Pentru stabilirea diagnosticului de BPOC, medicul va face o serie de teste pulmonare și analize, apoi va recomanda un tratament.

Cum se tratează BPOC

Cel mai important pentru tratarea BPOC este ca pacientul să renunțe la fumat. Așa cum am menționat mai sus, nu există tratament curativ pentru această boală, tratamentul fiind doar simptomatic și cu rolul de a stopa evoluția bolii.

 

În funcție de nevoile fiecărui pacient, medicul poate prescrie:

  • bronhodilatatoare;
  • steroizi inhalatori;
  • steroizi orali;
  • inhibitori ai fosfodiesterazei;
  • teofilină;
  • medicamente antibiotice (pentru infecțiile respiratorii care apar pe fondul BPOC-ului);
  • terapia cu oxigen;
  • programele de reabilitare pulmonare - includ antrenament fizic, educație pe partea de nutriție și consiliere.

Folosirea inhalatorului salin SaltMed în tratarea BPOC la domiciliu - ce beneficii are

Inhalator salin SaltMedPe lângă tratamentul recomandat de medic, pacientul poate face o serie de modificări la capitolul stil de viață, în vederea reducerii simptomatologiei specifice BPOC. Aerosolii de sare pot îmbunătăți funcțiile respiratorii ale pacientului diagnosticat cu această afecțiune pulmonară și pot stagna totodată evoluția bolii.

 

Te întrebi cum funcționează inhalatorul salin SaltMed în cazul pacienților care suferă de BPOC? Ei bine, în primul rând, sarea inhalată ajunge la nivelul mucoasei inflamate și absoarbe apa printr-un proces osmotic. În urma absorbției apei, edemul scade și astfel căile respiratorii sunt mărite. Totodată însă, apa absorbită din mucoasă ajunge apoi în stratul de mucus și are rolul de a îl fluidiza. Drept urmare, secrețiile sunt eliminate mai ușor și respirația este astfel îmbunătățită.

 

Un alt avantaj al folosirii aerosolilor salini este următorul: secrețiile eliminate permit medicației nebulizate să acționeze mai ușor. Altfel, tratamentul medicamentos de tip inhalator nu ar ajunge în zonele din plămâni care sunt blocate de secreții.

Beneficii ale utilizării inhalatorului salin SaltMed

  • obstrucția de la nivelul aparatului respirator este redusă, iar astfel respirația este îmbunătățită considerabil;
  • tusea este redusă;
  • crește capacitatea la efort a pacientului;
  • calitatea somnului este, de asemenea, îmbunătățită.

 

Întrucât nu există risc de supradozare a inhalatorului SaltMed, dar nici interacțiuni cu alte medicamente, terapia salină poate fi făcută de pacient acasă, în paralel cu tratamentul prescris de medic. Este important de menționat și faptul că sarea inhalată nu se absoarbe în sânge, deci pacienții cu afecțiuni cardiace ori renale pot folosi fără probleme acest inhalator.

 

Pentru a fi eficient, inhalatorul trebuie folosit în prima lună timp de 3 ore pe zi, iar apoi se reduce durata inhalării la o oră și jumătate. Întrucât vorbim despre o afecțiune cu caracter cronic, terapia cu SaltMed trebuie să fie una permanentă, pentru a avea rezultate. Bineînțeles, pauzele de 1-2 zile sunt admise și nu au un impact major asupra evoluției bolii. Pentru că inhalațiile cu SaltMed pot fi făcute și în timp ce urmărești un film, citești o carte sau chiar când lucrezi la computer, terapia cu aerosoli salini nu va fi o corvoadă și nu îți va consuma din timp.

 

Accesând link-ul următor, vei găsi mai multe detalii privind tratamentul pentru BPOC cu SaltMed.


Data actualizare: 09-09-2021 | creare: 09-09-2021 | Vizite: 3100
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: