Dacă stai mult pe toaletă faci hemoroizi?

©

Autor:

Dacă stai mult pe toaletă faci hemoroizi?

Bărbații petrec în medie o oră și 35 de minute pe toaletă în fiecare săptămână, potrivit unui studiu recent. (1) Acest lucru nu ar trebui să surprindă pe nimeni, considerând că 53% dintre bărbați sunt surprinși folosind telefoanele în timp ce stau pe vasul de toaletă.

Obiceiul de a sta așezat pe toaletă pune presiune excesivă asupra venelor din rect, mai ales dacă te încordezi pentru a produce o mișcare intestinală. Presiunea prelungită asupra acestor venele produce hemoroizi, o umflare a venelor rectale care poate duce în cele din urmă la sângerare și, eventual, chiar la prolapsul rectal.

Simptomele hemoroizilor includ:

  • mâncărime excesivă în jurul anusului;
  • iritație și durere în jurul anusului;
  • mâncărime sau umflături lângă anus;
  • dureri intestinale;
  • sângerări după o mișcare intestinală. (2)


Deși hemoroizii sunt dureroși, ei nu pun în pericol viața și, adesea, dispar fără tratament. Dacă ai deseori hemoroizi, poți dezvolta simptome de anemie, cum ar fi slăbiciunea și pielea palidă din cauza pierderii de sânge, deși acest lucru este rar.

Cum să scurtezi timpul petrecut în baie?

Este liniștite în baie. De fapt, poți bloca ușa și poți citi neîntrerupt o revistă, o carte sau, mai probabil, poți folosi telefonul. Dar acesta este un obicei nesănătos care trebuie întrerupt. Trebuie să găsești un alt loc în care să te bucuri de acel timp „doar pentru tine”.

Cercetările recente, realizate de o companie care vinde un dispozitiv de curățare al telefonului cu ultrasunete, susține, nu numai că, în medie, telefonul mobil are mai mulți germeni decât o toaletă publică, dar unul din șase telefoane conține de fapt urme de materie fecală. (3) Așadar, este indicat să păstrezi telefonul în buzunar atunci când trebuie să mergi la baie, pentru a preveni răspândirea bacteriilor.

Dacă problema este cauzată de constipație.

Cel mai bun mod de a preveni hemoroizii este să păstrezi scaunele moi, astfel încât acestea să treacă ușor. Pentru a preveni hemoroizii și pentru a reduce simptomele hemoroizilor, urmează aceste sfaturi:

Consumă alimente bogate în fibre. Mănâncă mai multe fructe, legume și cereale integrale. În acest mod, se înmoaie scaunul și crește volumul său, ceea ce te va ajuta să eviți tensionarea care poate provoca hemoroizi.

Bea multe lichide. Bea șase până la opt pahare de apă și alte lichide (nu alcool) în fiecare zi pentru a menține scaunele moi.

Ia în considerare suplimentele de fibre. Majoritatea oamenilor nu primesc cantitatea recomandată de fibre - 25 de grame pe zi pentru femei și 38 de grame pe zi pentru bărbați - în dieta lor. Studiile au arătat că suplimentele pe bază de fibre optice, cum ar fi Metamucil și Citrucel, îmbunătățesc simptomele generale și sângerările cauzate de hemoroizi.

Dacă utilizezi suplimente de fibre, asigură-te că bei cel puțin opt pahare de apă sau alte fluide în fiecare zi. În caz contrar, suplimentele pot provoca constipație.

Nu te forța. Forțând și ținându-ți respirația atunci când încerceci să treci printr-un scaun creează o presiune mai mare în venele din rectul inferior.

Exerciții fizice. Rămâi activ pentru a ajuta la prevenirea constipației și pentru a reduce presiunea asupra venelor, care poate apărea cu perioade lungi de staționare sau ședere. Exercițiile te pot ajuta, de asemenea, să pierzi excesul de greutate care poate contribui la hemoroizi. (4)

Când să vezi un doctor

Sângerarea în timpul mișcărilor intestinale este semnul cel mai des întâlnit de hemoroizi. Medicul poate efectua un examen fizic și poate efectua alte teste pentru confirmarea hemoroizilor și excluderea unor afecțiuni sau boli mai grave.

De asemenea, discută cu medicul dacă știi că ai hemoroizi și provoacă dureri, sângerări frecvent sau excesive sau nu îi poți trata cu remedii la domiciliu.

Nu presupune că sângerarea rectală se datorează hemoroizilor, în special dacă avi peste 40 de ani. Sângerarea rectală poate fi provocată de alte boli, inclusiv cancerul colorectal și cancerul anal. Dacă ai sângerat și ai remarcat o schimbare a obiceiurilor intestinale sau dacă scaunele se schimbă în culoare sau coerență, consultă medicul. Aceste tipuri de scaune pot semnala sângerări mai extinse în altă parte a tractului digestiv.

 


Data actualizare: 16-01-2019 | creare: 16-01-2019 | Vizite: 8818
Bibliografie
1. Sports biographies, decorating manuals and... PLAYBOY! Britain's surprisingly naughty toilet reads revealed. Url: https://www.dailymail.co.uk/femail/article-2641550/Britons-favourite-loo-terature-revealed-Sports-biographies-erotic-magazines-bathroom-reading-material-poll.html
2. Hemorrhoids. Url: https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/hemorrhoids/symptoms-causes/syc-20360268
3. A cell phone has 18x more bacteria than a public restroom. Url: https://www.phonesoap.com/pages/how-dirty-are-cell-phones
4. 5 Simple Ways You Can Prevent Hemorrhoids. Url: https://health.clevelandclinic.org/5-simple-ways-you-can-prevent-hemorrhoids/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hemoroizii se pot vindeca spontan (fără tratament)?
  • Sunt cremele pentru hemoroizi eficiente?
  •