Deficiența de testosteron - o afecțiune slab înțeleasă și minimalizată

©

Autor:

Deficiența de testosteron - o afecțiune slab înțeleasă și minimalizată
Noile cercetări efectuate de compania de asistență medicală pentru bărbați Numan dezvăluie o lipsă semnificativă de conștientizare și înțelegere cu privire la Deficiența de Testosteron (DT) în rândul bărbaților. Aproximativ 44% dintre bărbați nu știu clar ce este DT și mulți nu sunt conștienți de simptomele sale cheie.
DT apare atunci când nivelul de testosteron la bărbați scade, ceea ce poate duce la o afecțiune cunoscută sub numele de „menopauză masculină”. Simptomele includ disfuncția erectilă, apetitul sexual scăzut, masa musculară redusă, niveluri scăzute de energie și dispoziție proastă. Cu toate acestea, cunoștințele despre aceste simptome sunt limitate și mai mult de 1 din 10 bărbați consideră că DT este netratabilă.

Sondajul Numan evidențiază câteva simptome mai puțin cunoscute ale DT, inclusiv concentrare slabă, memorie slabă, oase mai slabe, creștere în greutate, masă musculară redusă și oboseală. Mai mult, DT este adesea diagnosticată greșit sau trecută cu vederea de medici, iar bolnavii sunt adesea tratați pentru afecțiuni conexe, cum ar fi disfuncția erectilă sau depresia, lăsând cauza de bază netratată.

Numan își propune să abordeze acest decalaj de cunoștințe și să încurajeze bărbații să caute ajutor prin lansarea unui nou program de tratament. Programul implică teste de sânge pentru a identifica nivelurile de testosteron, o consultație la medic și opțiuni de tratament personalizate, inclusiv terapia de înlocuire cu testosteron.

Dr. Luke Pratsides, șeful departamentului medical la Numan, subliniază că DT este ușor de tratat, îndemnând bărbații să ia măsuri prin verificarea nivelului de testosteron în cazul în care prezintă simptome. Scopul Numan este de a crește gradul de conștientizare cu privire la sănătatea hormonală a bărbaților, similar cu atenția pe care a primit-o sănătatea hormonală a femeilor în contextul menopauzei.

sursa: News Medical

Data actualizare: 09-08-2023 | creare: 09-08-2023 | Vizite: 249
Bibliografie
Numan research discovers a major knowledge gap among men about testosterone deficiency, link: https://www.news-medical.net/news/20230807/Numan-research-discovers-a-major-knowledge-gap-among-men-about-testosterone-deficiency.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Statutul social influențează nivelul de testosteron
  • Bărbați: semne ca nivelul testosteronului e scăzut (și ce poți face)
  • Noile cercetări arată cum paternitatea duce la fluctuații ale testosteronului
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum