Dieta occidentală bogată în grăsimi poate cauza dureri cronice, potrivit unui nou studiu
Potrivit unui studiu publicat de către Centrul de ȘtiinÈ›e Sanitare al Universității din Texas, dieta tipică occidentală bogată în grăsimi poate creÈ™te riscul de tulburări dureroase la persoanele cu afecÈ›iuni precum diabet sau obezitate. Acest studiu a fost publicat È™i în revista Nature Metabolism, având o durată de cinci ani de cercetare.
S-a observat că modificările din dietă pot chiar să reducă durerea din anumite afecțiuni precum durerile inflamatorii (artrita, trauma, intervenții chirurgicale) sau din durerile neuropate, precum diabetul.
Acest lucru nou descoperit ar putea ajuta tratarea pacienților cu durere cronică doar prin simpla schimbare a dietei sau prin medicamente ce ar bloca eliberarea de acizi grași din organism.
Durerea cronică este un factor cauzator de un disconfort major în întreaga lume.
DeÈ™i adesea medicii recomandă pacienÈ›ilor reducerea de grăsimi pentru tratarea diabetului, tulburărilor autoimuune sau a bolilor cardiovasculare, rolul lipidelor sau al acizilor graÈ™i a fost puÈ›in corelat până acum cu reducerea durerii.
Acest studiu s-a bazat pe metode realizate atât la È™oareci, cât È™i la oameni, pentru a putea studia rolul acizilor graÈ™i polinesaturaÈ›i în condiÈ›ii de durere.
S-a descoperit în urma studiului că dietele occidentale bogate în grăsimi polinesaturate omega-6, reprezintă un factor ce poate potenÈ›a durerea inflamatorie È™i neuropatică.
Desigur că grăsimile omega-6 din alimente precum uleiuri vegetale, au beneficiile lor. Dar aceste diete occidentale asociate cu obezitate, se caracterizează prin niveluri mult mai ridicate de grăsimi nesănătoase, față de omega-3 care se găseÈ™te în peÈ™te, nuci sau seminÈ›e.
Alimentele bogate în grăsimi omega-6 includ gustări procesate, fast-food-uri, prăjituri È™i carne grasă.
În urma acestui studiu, scăderea de grăsimi omega-6 È™i creÈ™terea de lipide omega-3, a redus mult condiÈ›ia de durere.
S-a observat că în cazul pacienÈ›ilor cu diabet zaharat de tip 2 È™i nivel crescut de grăsimi omega-6, au avut mai des durere de tip neuropatic È™i au necesitat medicaÈ›ie analgezică mult mai des.
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- La adulții tineri, glucoza și sucroza influențează diferit hormonii implicați în reglarea apetitului
- Consumul de avocado zilnic crește calitatea dietei, conform unui studiu
- Adăugarea arahidelor și a zațului de cafea face ca ciocolata cu lapte să fie mai sănătoasă
- Subestimarea aportului caloric – un alt factor care contribuie la epidemia de obezitate
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni