Diferențele dintre virușii care cauzează SARS și COVID19, explicate de cercetători
Autor: Teodorescu Mihai

Descoperirile, publicate în revista științifică Frontiers in Molecular Biosciences, arată că virusurile care cauzează SARS și COVID-19 sunt aproape identice în structură, însă mutațiile mai frecvente întâlnite la virusul SARS-CoV2 îi sporesc acestui virus gradul de contagiozitate. Folosind abordări computaționale, cercetătorii au reușit să identifice mutațiile SARS-CoV care fac ca SARS-CoV-2 să fie mult mai contagios și predispus la a provoca infecții grave. Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, cele mai importante reziduuri care ajută virusul SARS-CoV-2 să se lege de celula umană.
„Am constatat că, din cauza mutațiilor, legarea virusului SARS-CoV-2 la celula umană este mult mai puternică în comparație cu SARS-CoV. Acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care SARS-CoV-2 se răspândește mult mai repede și este mai dificil de controlat. SARS-CoV-2 folosește, de asemenea, o strategie mult mai inteligentă pentru a ataca celula umană decât SARS-CoV. De exemplu, atunci când SARS-CoV infectează sau se leagă de celula umană, folosește mai multe reziduuri cheie sau aminoacizi pentru a face acest lucru, în timp ce SARS-CoV-2 folosește mai multe reziduuri, ceea ce îl face mai robust și îi simplifică sarcina de deturnare a celulei.”, a declarat autorul studiului, Lin Li, profesor asistent de fizică la Universitatea din Texas la El Paso.
Deoarece SARS-COV2 continuă să evolueze, identificarea și evaluarea rapidă a mutațiilor, prin utilizarea abordărilor de cercetare și testare stabilite în cadrul studiului actual, vor fi extrem de importante pentru dezvoltarea de noi vaccinuri și terapii. În viitor, obiectivul echipei este să-și extindă cercetarea pentru a studia mecanismele tuturor celor patru proteine, pentru a înțelege mai bine funcționarea interioară a acestor viruși și pentru a ajuta la combaterea COVID-19 și a virusurilor asociate.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- O genă rezistentă la antibiotice, descoperită în unul dintre cele mai izolate locuri de pe planetă
- Regenerarea apărării naturale a corpului prin refacerea rețelelor limfatice
- Mortalitatea prin sepsis a scăzut dramatic prin implementarea în spital a unei noi proceduri de triaj
- Un nanomaterial eficient în prevenirea infecțiilor asociate implanturilor
intră pe forum