Diferențele dintre virușii care cauzează SARS și COVID19, explicate de cercetători

©

Autor:

Diferențele dintre virușii care cauzează SARS și COVID19, explicate de cercetători
O echipă formată din cercetători de la Universitățile Howard și Texas El Paso a descoperit date valoroase în compararea mecanismelor fundamentale ale sindromului respirator acut sever și COVID-19. Cercetătorii din ambele universități s-au concentrat pe examinarea uneia dintre cele patru proteine ​​principale ale virusului, cunoscută sub numele de proteina spike, care inițiază infecția în corpul uman.
Descoperirile, publicate în revista științifică Frontiers in Molecular Biosciences, arată că virusurile care cauzează SARS și COVID-19 sunt aproape identice în structură, însă mutațiile mai frecvente întâlnite la virusul SARS-CoV2 îi sporesc acestui virus gradul de contagiozitate. Folosind abordări computaționale, cercetătorii au reușit să identifice mutațiile SARS-CoV care fac ca SARS-CoV-2 să fie mult mai contagios și predispus la a provoca infecții grave. Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, cele mai importante reziduuri care ajută virusul SARS-CoV-2 să se lege de celula umană.

„Am constatat că, din cauza mutațiilor, legarea virusului SARS-CoV-2 la celula umană este mult mai puternică în comparație cu SARS-CoV. Acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care SARS-CoV-2 se răspândește mult mai repede și este mai dificil de controlat. SARS-CoV-2 folosește, de asemenea, o strategie mult mai inteligentă pentru a ataca celula umană decât SARS-CoV. De exemplu, atunci când SARS-CoV infectează sau se leagă de celula umană, folosește mai multe reziduuri cheie sau aminoacizi pentru a face acest lucru, în timp ce SARS-CoV-2 folosește mai multe reziduuri, ceea ce îl face mai robust și îi simplifică sarcina de deturnare a celulei.”, a declarat autorul studiului, Lin Li, profesor asistent de fizică la Universitatea din Texas la El Paso.

Deoarece SARS-COV2 continuă să evolueze, identificarea și evaluarea rapidă a mutațiilor, prin utilizarea abordărilor de cercetare și testare stabilite în cadrul studiului actual, vor fi extrem de importante pentru dezvoltarea de noi vaccinuri și terapii. În viitor, obiectivul echipei este să-și extindă cercetarea pentru a studia mecanismele tuturor celor patru proteine, ​​pentru a înțelege mai bine funcționarea interioară a acestor viruși și pentru a ajuta la combaterea COVID-19 și a virusurilor asociate.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 08-02-2021 | creare: 08-02-2021 | Vizite: 440
Bibliografie
Explaining differences between the viruses that cause COVID-19 and SARS, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/02/210202192802.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Posibilă răspândire la nivel global a infecției cu noul Coronavirus
  • A fost descoperit un nou tratament împotriva MERS
  • Noi cercetări estimează evoluția epidemiei cu coronavirus
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum