Dispozitivul care analizează sănătatea orală pe baza respirației

©

Autor:

Dispozitivul care analizează sănătatea orală pe baza respirației
În prezent există diverse gadget-uri pentru monitorizarea igienei orale, de la periuțe de dinți ce analizează tehnica de periaj până la dispenserul pentru ață dentară ce încurajează utilizarea ei. Mint este cel mai nou dispozitiv în materie de sănătate orală, ce detectează rapid primele semne ale afecțiunilor gingivale și igiena dentară deficitară în urma analizei respirației, în doar câteva secunde.

Dispozitivul are dimensiuni reduse și este compatibil cu sistemele iOS sau Android pentru a transmite în timp real datele analizei către telefon.

Are la bază un senzor ce măsoară nivelul de compuși organici volatili ai sulfului din aerul expirat. Valori mai mari ale acestor compuși reprezintă principalul semn de afecțiuni dentare, boli gingivale sau o igienă dentară deficitară.

Cercetătorii menționează că are capacitatea de a depista cu exactitate nivelul de compuși volatili ai sulfului în doar câteva secunde, analizează datele și te trimite către smartphone prin Bluetooth, iar ulterior este afișat sau redat verbal un raport al analizei.

Dacă este utilizat înainte sau după periaj, poate indica eficiența acestuia prin analiza concentrațiilor de compuși volatili înainte și după periaj și spălare, oferind sfaturi personalizate, monitorizare, înregistrare și capacitatea de a seta obiective personale privind igiena orală.

Sursa: New Atlas

Data actualizare: 24-12-2018 | creare: 30-09-2016 | Vizite: 1445
Bibliografie
Mobile breath analyzer checks oral hygiene on the go, link: https://newatlas.com/mobile-mint-breathometer/45634/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Compușii organici volatili din jurul nostru - ce sunt și ce riscuri implică
  • Cum poate conduce igiena orală precară la apariția sindromului metabolic?
  • Periile interdentare și irigatoarele bucale, cele mai eficiente dispozitive de igienă orală pentru reducerea gingivitei
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum