Erorile de diagnostic, cauza persistenței la copii a simptomelor neurologice determinate de leziunile ușoare la cap

©

Autor:

Erorile de diagnostic, cauza persistenței la copii a simptomelor neurologice determinate de leziunile ușoare la cap
Aproximativ 25% dintre copiii care suferă o leziune ușoară la cap și sunt aduși la spital sunt externați ulterior cu un diagnostic eronat și vor suferi de sindromul de post-comoție persistent, arată un studiu al cercetătorilor israelieni. Diagnosticul greșit duce la un tratament eronat, care va determina suferințe suplimentare prelungite.
Studiul actual, condus de cercetători de la Universitatea din Tel Aviv și Centrul Medical Shamir, și-a propus să determine care este numărul real al copiilor din Israel care suferă de sindrom post-contuzie persistentă. Copiii incluși în studiu au fost aduși la spital de către părinți cu traumatisme ușoare ale capului și au fost internați pentru o noapte în spital, pentru o tomografie axiala computerizata a capului.

Studiul a examinat 200 de copii care au suferit un traumatism ușor la cap și care au fost externați din spital după ce a fost exclusă necesitatea intervenției medicale. Copiii incluși în studiu au fost urmăriți pe o perioadă cuprinsă între șase luni și trei ani de la data externării. Cercetătorii au  descoperit că aproximativ unul din patru copii suferea de sindromul de post-comoție.

Sindromul post-contuzie (sau post-comoție) este o afecţiune apărută în urma unui traumatism cranian, rezultat din micro leziunea vaselor mici de sânge și a nervilor, care nu depinde de gravitatea leziunii cerebrale. În majoritatea cazurilor, simptomele sindromului, care includ preponderent probleme de memorie și sensibilitate la lumină/zgomot, dispar după câteva luni. Sindromul poate să apară uneori la mai mult de o lună de la leziunea propriu-zisă, acesta fiind motivul principal pentru care de multe ori este diagnosticat eronat.

sursa: Science Daily
foto: Tel Aviv University

Data actualizare: 30-03-2022 | creare: 30-03-2022 | Vizite: 345
Bibliografie
One in four children who have suffered a minor head injury is liable to suffer from chronic post-concussion syndrome, study finds, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/03/220323101226.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Lovirea mingii cu capul din fotbalul profesionist - afectează cognitiv
  • Cercetătorii au inversat amnezia cauzată de leziuni repetate la nivelul capului la șoareci
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum