Exercițiile fizice nu cresc riscul de evenimentele cardiace la pacienții cu cardiomiopatie hipertrofică

©

Autor:

Exercițiile fizice nu cresc riscul de evenimentele cardiace la pacienții cu cardiomiopatie hipertrofică
Un studiu finanțat de Institutul Național de Sănătate Publică din SUA oferă o perspectivă interesantă asupra exercițiilor fizice pentru persoanele cu cardiomiopatie hipertrofică (CMH). Conform cercetării, persoanele cu CMH care au făcut exerciții fizice de intensitate ridicată nu au avut o incidență crescută a evenimentelor cardiace grave pe parcursul unei perioade de urmărire de trei ani, comparativ cu persoanele care au făcut exerciții fizice moderate sau care au fost inactive.
Cardiomiopatia hipertrofică este o afecțiune genetică caracterizată prin hipertrofia mușchiului inimii, care poate crește semnificativ riscul de complicații cardiace. Persoanele cu CMH sunt, de obicei, sfătuite să evite exercițiile fizice intense, deoarece acestea ar putea crește riscul de aritmie sau de alte probleme cardiace. Cu toate acestea, studiul actual sugerează că această abordare ar putea fi prea conservatoare și că persoanele cu CMH ar putea beneficia în urma efectuării de exerciții fizice intense.

Studiul a inclus peste 1.500 de persoane cu vârsta cuprinsă între 8 și 60 de ani, care au fost diagnosticate cu CMH. Participanții au fost împărțiți în trei grupuri: un grup care a făcut exerciții fizice moderate, un grup care a făcut exerciții fizice intense și un grup care a fost inactiv. Participanții au fost urmăriți timp de trei ani și s-a înregistrat numărul de evenimente cardiace grave, precum moartea subită sau transplantul cardiac.

Rezultatele studiului au arătat că nu există o diferență semnificativă în incidența evenimentelor cardiace grave între grupul care a făcut exerciții fizice de intensitate ridicată și grupul care a făcut exerciții fizice de intensitate moderată sau a fost inactiv. Cu toate acestea, cercetătorii au remarcat că numărul total de evenimente cardiace grave în rândul participanților a fost relativ mic, ceea ce ar putea însemna că este necesar un studiu mai amplu pentru a confirma aceste descoperiri.

sursa: News Medical

Data actualizare: 08-03-2023 | creare: 08-03-2023 | Vizite: 127
Bibliografie
Vigorous exercise does not increase risk of serious cardiac events in people with hypertrophic cardiomyopathy, link: https://www.news-medical.net/news/20230306/Vigorous-exercise-does-not-increase-risk-of-serious-cardiac-events-in-people-with-hypertrophic-cardiomyopathy.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum