Tratamentul timpuriu al durerii în piept poate salva vieți

©

Autor:

Tratamentul timpuriu al durerii în piept poate salva vieți
De multe ori ignorăm durerea în piept sau ne prezentăm la medic abia când simptomele se agravează.  Diagnosticarea corectă și timpurie, împreună cu  tratamentul durerilor în piept pot reduce atacul de cord fatal, conform unei cercetări recente publicate în jurnalul BMJ.

Bolile cardiovasculare includ și acele boli cauzate de blocarea sau îngustarea vaselor sangvine. Duc de multe ori la infarct sau atac de cord  și sunt principala cauză a deceselor la nivel global. Cu toate acestea, diagnosticate la timp, prezintă șanse foarte mari de vindecare.

Durerea în piept este un simptom des întâlnit în cazul atacului de cord. Prezentarea la medic în astfel de cazuri favorizează diagnosticarea precoce și tratamentul timpuriu pentru reducerea incidentelor de natură cardiacă. Multe persoane care s-au confruntat cu durere în piept fără alți factori de risc cardiovascular se pot confrunta cu atacuri de cord fatale sau non-fatale.

În cadrul studiului recent au fost incluși 172.180 pacienți adulți care au raportat dureri în piept. Cercetătorii au măsurat evenimentele cardiovasculare non-fatale pe o perioadă de 5,5 ani. În cadrul studiului s-a ținut cont și de alte probeme de sănătate, de vârstă și gen. Participanții au fost clasați pe trei grupe: cei diagnosticați cu boli cardiovasculare, cei cu dureri în piept de altă origine decât cea cardiacă și cei a căror durere în piept nu a fost atribuită niciunei cauze.

Rezultatele au arătat că un procent foarte mare din cazurile de dureri în piept fără cauză cardiacă aparentă au fost asociate ulterior cu infarct sau atac de cord, la fel ca multe dintre cazurile care nu au fost diagnosticate la timp.

Diagnosticul timpuriu susține eficiența tratamentului și previne complicațiile. Cercetătorii menționează că vor extinde cercetările pentru a dezvolta modele ce pot prezice și depista exact pacienții cu risc major de infarct.

Sursa: Medical News Bulletin

Data actualizare: 25-12-2018 | creare: 04-05-2017 | Vizite: 8802
Bibliografie
Early Treatment of Chest Pain Can Save Lives, link: https://www.medicalnewsbulletin.com/early-treatment-chest-pain-can-save-lives/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • 5 obiceiuri pentru o inimă sănătoasă
  • O nouă tehnică pentru depistarea timpurie a aterosclerozei
  • Omega 3 îmbunătățește funcția cardiacă după infarct
  •